«Τον προσεχή Ιούνιο θα πρέπει να εξετασθεί η πορεία υλοποίησης του Προϋπολογισμού για το 2012, που θα ψηφισθεί τις επόμενες ημέρες, και ανάλογα με τις προβλέψεις του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος θα προσδιοριστούν οι ανάγκες ενόψει της κατάρτισης του Προϋπολογισμού για το 2013-2014», ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) του ΠΑΣΟΚ.  
 Σε ερώτηση για τη δεσμευτικότητα της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών (σ.σ 19 Φεβρουαρίου), σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι «η συγκεκριμένη ημερομηνία είναι συμβατική, καθώς όσο καθυστερεί η εκταμίευση της 6ης δόσης και οι διαπραγματεύσεις υλοποίησης του PSI, θα πάει πίσω και η ημερομηνία των εκλογών».  
   
Ειδικότερα για την 6η δόση, ο κ. Βενιζέλος φέρεται να ανέφερε πως «δεν υπάρχει πολιτικός ή πολίτης που μην κατανοεί το μέγεθος του προβλήματος και την ανάγκη να δοθεί λύση».   
   
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος ρωτήθηκε από την βουλευτή Ελπίδα Τσουρή για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ και φέρεται να απάντησε ότι «ΠΑΣΟΚ πρέπει να υπάρξει ξανά και να απευθυνθούμε επειγόντως στην κοινωνική μας βάση».  
   
Κατά την διάρκεια της συζήτησης, που διεξήχθη σε χαμηλούς τόνους , ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας υπενθύμισε στον κ. Βενιζέλο ερώτηση -που έχουν καταθέσει ο ίδιος και άλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ- για την επανεξέταση του τρόπου εφαρμογής του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας στον τομέα των συγκοινωνιών, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του νέου υπουργού Υποδομών και Δικτύων Μάκη Βορίδη για "πάγωμα" της σχετικής διαδικασίας. Ο υπουργός Οικονομικών τηλεφώνησε στον κ. Βορίδη και συμφώνησαν να συναντηθούν το απόγευμα για να ξεκαθαρίσει το ζήτημα.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ