"Σίγουρα δεν δημιουργoύν καλή εικόνα οι εκατέρωθεν δηλώσεις, οι δημόσιοι διαπληκτισμοί, γιατί κάπως έτσι καταντούν όταν παρουσιάζονται στα μέσα ενημέρωσης οι διάλογοι δυο πλευρών, την ώρα που στην πολιτική ζωή κυριαρχούν άλλα θέματα",δήλωσε αναφόμενος στα εσωκομματικά της ΝΔ, μετά και την παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά, ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Βλάχος, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.  Εξ άλλου, μιλώντας στον ίδιο σταθμό, ο βουλευτής της ΝΔ Χρ. Ζώης χαρακτήρισε ορθή την προειδοποίηση Σαμαρά και πρόσθεσε: "Θα πρέπει όλες οι πολιτικές δηλώσεις να διακρίνονται από μια σοβαρότητα και ένα πνεύμα και να μην διολισθαίνουν σε επίπεδο ύβρεων, συκοφαντιών, που, αν μη τι άλλο, επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τη δημόσια εικόνα".

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκος σημείωσε: "Με τρεις λέξεις (οι αντιπαραθέσεις των προηγούμενων ημερών) τρικυμία στο ποτήρι. Μέσα στην καταιγίδα πολλών μποφόρ που ζούμε ως χώρα, νομίζω ότι είναι τρικυμία στο ποτήρι. Διότι η διελκυστίνδα των δηλώσεων που έγιναν τον τελευταίο καιρό, δεν νομίζω ότι αφορούσε ένα μείζον πολιτικό ζήτημα. Κινήθηκαν όλες αυτές οι δηλώσεις στις παρυφές της πολιτικής και κυρίως στο έδαφος της παραπολιτικής".

Στο μεταξύ, σε ό,τι αφορά στις έγγραφες εγγυήσεις που ζητούνται ο Γ. Βλάχος τόνισε:

"Αν η υπογραφή του Α. Σαμαρά έχει την έννοια της τιμωρίας ή της έλλειψης εμπιστοσύνης, πρέπει να καταλάβουν οι ευρωπαίοι ότι δεν μιλούν πια με τον κ. Παπανδρέου, που, όπως λένε οι ίδιοι, τους εξαπάτησε με την μονομερή του πρωτοβουλία για το δημοψήφισμα, αλλά μιλούν με άλλους ανθρώπους. Μιλούν με ένα νέο πρωθυπουργό και με τρία κόμματα που στηρίζουν μια κυβέρνηση για συγκεκριμένους στόχους και συγκεκριμένο χρόνο".

"Αν πρόκειται κανείς να μας ταπεινώσει για να πάρουμε την 6η δόση, να ταπεινωθούμε. Αλλά, θα πρέπει να μας διαβεβαιώσουν ότι ταπεινωνόμαστε για έναν ανώτερο σκοπό", δήλωσε από πλευράς του ο κ. Ζώης, ο δε κ. Κουμουτσάκος σημείωσε:

"Πιστεύω ότι πρέπει να υπάρξει σύντομα μια λογική και γρήγορη απεμπλοκή. Η ευθύνη βρίσκεται στα χέρια των εταίρων μας και των οργάνων της ΕΕ. Τα πολιτικά κόμματα, λοιπόν, είναι παντού στον κόσμο φτιαγμένα - όπως και τα κράτη-έθνη - γύρω από σύμβολα. Επομένως, περιμένει κανείς από ένα κόμμα και ένα κράτος να δίνει μια μάχη συμβολισμών όταν χρειάζεται. Πιστεύω, λοιπόν, ότι η δέσμευση η πολιτική σε στόχους και στρατηγικές, έχει δοθεί από αυτήν την κυβέρνηση και κάνουν λάθος ευρωπαϊκά όργανα να επιμένουν σε μια λογική συμβολισμών. Νομίζω ότι οι εταίροι κάνουν ένα πολιτικό λάθος και το τραβάνε λίγο περισσότερο από όσο πρέπει".-