Την αναζήτηση της κατάλληλης «φόρμουλας» για την εξαίρεση από την εργασιακή εφεδρεία κρίσιμων ειδικοτήτων στις συγκοινωνιακές ΔΕΚΟ και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ζήτησε την Τρίτη από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, κ. Ευ. Βενιζέλο, ο υπουργός Υποδομών, κ. Μ. Βορίδης. Όπως δήλωσε ο κ. Βορίδης μετά τη συνάντησή του με τον κ. Βενιζέλο, αναμένονται παρεμβάσεις σε κυβερνητικό επίπεδο, καθώς θα διερευνηθεί μέσω των συναρμοδίων υπουργείων Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης το κατά πόσον θα μπορούσε να υπάρξει μία ρύθμιση που θα εξισορροπούσε το μέτρο της εφεδρείας σε συγκεκριμένες κομβικής σημασίας ειδικότητες, δίχως, όμως να προκαλέσει την έκρηξη άλλων κατηγοριών εργαζομένων του δημοσίου και των ΔΕΚΟ.


Κύκλοι του υπουργείου Υποδομών εκτιμούν ότι η υπόθεση μάλλον θα πάρει αρκετό χρόνο μέχρι να καρποφορήσει.

«Έχω αναπτύξει και στο Υπουργικό Συμβούλιο τη θέση μου, ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με κάποιες παρεμβάσεις οι επιπτώσεις από την εφαρμογή του θεσμού της εφεδρείας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, κυρίως δηλαδή σε αυτές τις υπηρεσίες που παρέχει το ελληνικό δημόσιο, αλλά και στην Υπηρεσία της Πολιτικής Αεροπορίας. Από την οριζόντια αυτή εφαρμογή, υπάρχει κίνδυνος να χαθεί συγκοινωνιακό έργο, υπάρχει κίνδυνος να χαθούν και έσοδα» δήλωσε ο υπουργός Υποδομών.

Ο κ. Βορίδης τόνισε ότι η παράταση στη μη εφαρμογή της εφεδρείας στις συγκοινωνίες «θα ήταν μία λύση» και ζήτησε να ερευνηθούν οι ενδεχόμενες επιπτώσεις της στις δημόσιες μεταφορές. «Δεν μπορεί π.χ. να αναδιοργανώνουμε μια εταιρεία βγάζοντας στην εφεδρεία, λέω, 450 οδηγούς αλλά να μην έχουμε δει τι επίπτωση έχει αυτό στις συγκοινωνίες» συμπλήρωσε.

Πηγή: tovima.gr