Χαρακτηριστικά πολιτικής εκστρατείας με στόχο την επίτευξη εκλογικής συνεργασίας με τη συμμετοχή όλων των δυνάμεων της Αριστεράς, κινημάτων, δυνάμεων της οικολογίας αλλά και δυνάμεων που αποχωρούν από το ΠΑΣΟΚ, προσέδωσε στην πολιτική συμμαχιών του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας απόψε σε συγκέντρωση στο γήπεδο του Σπόρτινγκ. 

 Ο κ. Τσίπρας αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του στην πολιτική συμμαχιών και ειδικότερα στην ανάγκη να δημιουργηθεί μια μεγάλη συμμαχία ενόψει των εκλογών, υπογραμμίζοντας ότι όλες αυτές οι δυνάμεις «μπορούν και πρέπει να παραμερίσουν τις διαφορές τους και να βαδίσουν βάζοντας μπροστά αυτά που μας ενώνουν», ενώ υποστήριξε ότι «στις συνθήκες στις οποίες βρισκόμαστε, μια εκλογική ενότητα δεν αθροίζει απλώς δυνάμεις. Τις πολλαπλασιάζει». Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι η εκλογική συνεργασία μπορεί να επιτευχθεί στη βάση ενός μίνιμουμ προγράμματος απεμπλοκής από το Μνημόνιο.
 

Όλες αυτές οι πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις να βάλουν τα θεμέλια για έναν νέο πολιτικό και κοινωνικό Συνασπισμό Εξουσίας, που θα κάνει πραγματικότητα την ανάγκη για έναν εναλλακτικό δρόμο, είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός, όπως παραδέχθηκε ότι «κάποιες ηγεσίες δεν αισθάνονται άνετα με μια τέτοια προοπτική». 
 

Αναφερόμενος στις εξελίξεις που διαμόρφωσαν το νέο κυβερνητικό σχήμα, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η αποτυχία της πολιτικής των Μνημονίων, και το δυνάμωμα των κινημάτων κοινωνικής αντίστασης, έχουν οδηγήσει το πολιτικό κατεστημένο στην Ελλάδα σε κινήσεις πανικού ενόψει της λαϊκής ετυμηγορίας. Στην προσπάθεια αυτή, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, επιστράτευσαν τον τεχνοκράτη κ. Παπαδήμο, για να συνεχίσει την ίδια ακριβώς πολιτική, έτσι ώστε να αποφύγουν οι ίδιοι το πολιτικό κόστος. Κάνουν τα πάντα για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο εκλογών, είπε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε ότι «ας ξέρει, όμως, αυτός ο θίασος ποικιλιών, ο οποίος συναποτελεί το κόμμα του Μνημονίου ότι τα σχέδια εκτροπής και υποταγής της λαϊκής θέλησης δεν θα περάσουν». 
 

Ιδιαίτερη οξύς ήταν ο κ. Τσίπρας για την συμμετοχή του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση και στην στάση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ κάνοντας λόγο για «νοσταλγούς της χούντας» που «καμαρώνουν σε υπουργικές καρέκλες, δίπλα σε υποτιθέμενους δημοκράτες και σοσιαλιστές». Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε, αναφερόμενος στη στάση των ΜΜΕ ότι «σε λίγο ο κ. Καρατζαφέρης θα συμπαρουσιάζει και τα δελτία των οκτώ. Αυτό το ξέπλυμα της ακροδεξιάς, η οποία ανησυχεί μήπως υπάρξει εκλογική συνεργασία της αριστεράς, θα είναι το επιστέγασμα ντροπής για το σύντομο και καταστροφικό πέρασμα του κ. Παπανδρέου από την πρωθυπουργία. Θα είναι και το στίγμα που θα ακολουθεί τον κ. Παπαδήμο». 
 

Στη συγκέντρωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Πιέρ Λοράν πρόεδρος του Κόμματος Ευρωπαϊκή Αριστερά και ΓΓ του Γαλλικού ΚΚ και ο Αντώνης Νταβανέλος μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.