Οι ευρωπαίοι διαμηνύουν ότι περιμένουν κείμενο και υπογραφές των πολιτικών αρχηγών ως την προσεχή Τρίτη και συναρτούν από αυτό την εκταμίευση της 6ης δόσης. Ο Α. Σαμαράς απαντάει ότι έχει «υπογράψει» δημοσίως 5 φορές με δημόσιες δηλώσεις, με την στήριξη της κυβέρνησης, την ψήφο εμπιστοσύνης, τον προϋπολογισμό και τις επιστολές στην ηγεσία του ΕΛΚ και άλλη «τζίφρα» δεν χρειάζεται. Την ίδια στιγμή, η υποψία που υπήρχε εδώ και κάποιες μέρες στη ΝΔ ότι η ευρωπαϊκή πίεση για υπογραφές των πολιτικών αρχηγών έχει τη μία άκρη του μίτου στην Αθήνα, αρχίζει να γίνεται βεβαιότητα.

Ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι: Στη Συγγρού, πιστεύουν πλέον ότι υπάρχει υπουργός του ΠΑΣΟΚ ο οποίος έχει προκαλέσει το όλο θέμα, «ενημερώνοντας» τους δανειστές ότι ο Α. Σαμαράς δεν πρόκειται να είναι «καλό παιδί» όταν κερδίσει τις εκλογές και θα ζητήσει την αλλαγή των όρων που συνοδεύουν τη δανειακή σύμβαση. Μάλιστα- λένε, ο περί ου ο λόγος υπουργός έχει πείσει τους ευρωπαίους, οι οποίοι δεν ήθελαν και πολύ για να πεισθούν μετά την πιρουέτα του Γ. Παπανδρέου με το δημοψήφισμα.

Γι' αυτό και ζητάνε έγγραφες διαβεβαιώσεις- μην τυχόν και ζητήσουν και το… χρώμα της ίριδας των ματιών. Ο υπουργός τον οποίο υποπτεύεται η ΝΔ είναι ένας από τους κορυφαίους και της κυβέρνησης Παπανδρέου και της κυβέρνησης Παπαδήμου. Δεν θα μπορούσε να είναι και αλλιώς, μιας και χρειάζεται να έχει δίαυλο επικοινωνίας με τα επιτελεία Μέρκελ και Σαρκοζί. Είναι επίσης υπουργός ο οποίος έχει κάθε προσωπικό- πολιτικό λόγο να φέρει σε δύσκολη θέση τον Α. Σαμαρά, καθώς παίζει δυνατά στην κούρσα διαδοχής του ΠΑΣΟΚ.

Με δυο λόγια, είναι… βαρύ όνομα, με δυναμικό παρόν και… ιστορικές αναφορές. Το βρήκατε; Βουλωμένο γράμμα διαβάζετε…