Την άποψη ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς δεν θα πρέπει να υπογράψει τις δεσμεύσεις που ζητά το Eurogroup προκειμένου να καταβληθεί η 6η δόση εξέφρασε, μιλώντας στον «Βήμα 99,5» ΚΑΙ στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ σήμερα το πρωί της Τετάρτης ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης.  «Εγώ εάν ήμουν στη θέση του κ. Σαμαρά δε θα υπέγραφα. Ο κ. Σαμαράς βρίσκεται εγκλωβισμένος στην θέση την οποία πήρε πριν από λίγο καιρό». Η επιμονή για τις έγγραφες εγγυήσεις αποτελεί προανάκρουσμα νέων εντολών, νέων επιταγών και σκληρότερων μέτρων», επανελαβε στη ΝΕΤ ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς. 

Ο κ. Κουβέλης μιλώντας στο «Βήμα 99,5» χαρακτήρισε την υπογραφή που ζητείται «καθ' υπέρβαση απαίτηση» των Βρυξελλών, εξηγώντας ότι δεν αντιλαμβάνεται περαιτέρω απαιτήσεις από την ψήφο εμπιστοσύνης που έχουν δώσει τα τρία κόμματα στην κυβέρνηση Παπαδήμου ενώ συμπλήρωσε ότι η πίεση η οποία ασκείται είναι προάγγελος νέων μέτρων.  

Κληθείς να σχολιάσει τις πιέσεις που ασκούνται στον κ. Σαμαρά, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς παρατήρησε πως ο πρόεδρος της ΝΔ έχει εγκλωβιστεί και «θα αναζητήσει μια λύση, ίσως δεν είναι ακριβώς η επιστολή που ζητείται, αλλά θα βρει μια λύση για να ισορροπήσει» εν μέσω αντίρροπων δυνάμεων στο εσωτερικό του κόμματός του.

Τέλος όσον αφορά την Αριστερά και το Συνασπισμό ο κ.υριος Κουβέλης τόνισε ότι η συνεργασία μεταξύ των κομμάτων της Αριστεράς απαιτεί πολύ περισσότερα από μία αντιμνημονιακή πολιτική. 

Πηγή: in.gr- newpost