«Δεν μπορώ να "αδειάσω" έναν παρτενέρ μου στην κυβέρνηση. Eάν ο Σαμαράς δεν υπογράψει, δεν θα υπογράψω ούτε εγώ». Με αυτήν τη δήλωση, ο Γιώργος Καρατζαφέρης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «9,89 FM», περιπλέκει ακόμα περισσότερο την υπόθεση των γραπτών εγγυήσεων. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ μάλιστα διευκρίνισε ότι θα δώσει τη δική του απάντηση στους εταίρους, μέσω του άρθρου που θα δημοσιεύσει το Σάββατο η εφημερίδα του κόμματός του (Α1), επειδή δεν θέλει να στείλει επιστολή.

«Εγώ από πλευράς χαρακτήρα δεν μπορώ να υπογράψω ένα χαρτί. Αυτό που μπορώ να κάνω, είναι να σας στείλω το άρθρο μου στην κομματική μου εφημερίδα. Με σας απευθείας αλληλογραφία δεν θα κάνω» είπε ότι ανέφερε στους επικεφαλής της Τρόικας, στη συνάντηση που είχε μαζί τους την Κυριακή.

Ως εναλλακτική λύση, πρότεινε να σταλεί στους εταίρους το τμήμα εκείνο των πρακτικών της Προεδρίας της Δημοκρατίας, όπου οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί δεσμεύθηκαν να στηρίξουν τη μεταβατική κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον Λουκά Παπαδήμο, συμφωνώντας στην εφαρμογή των αποφάσεων Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου.
Mε πληροφορίες από: protothema.gr