Με πολλαπλές προτροπές για "πολιτική συνευθύνη", συναίνεση και απεγκλωβισμό από την παράδοση των κομματικών αντιπαραθέσεων, εμφανίστηκε στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2012, που διεξάγεται στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός των Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος
«Είμαι αισιόδοξος ότι οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας θα κάνουν αμέσως ό,τι πρέπει ακόμα και εντός της ημέρας, προκειμένου να εκταμιευθεί η έκτη δόση» είπε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, στη Βουλή, επισημαίνοντας ότι τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους επαρκούν έως τα μέσα Δεκεμβρίου.

«Θεωρείτε οτι υπάρχει μπλόφα με την έκτη δόση. Πιστεύετε ότι οι δανειστές μας θα διακινδύνευαν να μας αφήσουν ακάλυπτους, τη στιγμή που γνωρίζουν ποιες είναι οι υποχρεώσεις μας; "Όποιος θέλει εκλογές γρήγορα, θα πρέπει να τα θέλει όλα γρήγορα, αρχής γενομένης της εκταμίευσης της 6ης δόσης", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κος Βενιζέλος, απαντώντας σε διακοπές εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ., ενώ τονισε: «Εγώ ενημερώνω τον ελληνικό λαό ότι τα ταμειακά αποθέματα του κράτους επαρκούν μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου».

Ο υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε ακόμη ότι τον Ιούνιο η Ελλάδα θα πρέπει να αποφασίσει νέα μέτρα για τη διετία 2013-2014, ενώ εκτίμησε ότι οι συζητήσεις για το PSI θα ξεκινήσουν μετά την έγκριση του προϋπολογισμού του έτους 2012. Αναφερόμενος στη νέα δανειακή σύμβαση είπε ότι πρέπει να ψηφιστεί από αυξημένη πλειοψηφία, δηλαδή από τα 4/5 της Βουλής.

Τέλος, σημειώνεται η αντιμετώπιση εκ μέρους του κ. Βενιζέλου, του Προϋπολογισμού ως "συγκεφαλαίωσης όλων των πρωτοβουλιών που οδήγησαν στην 26η Οκτωβρίου και όλων των πολιτικών, η εφαρμογή των οποίων συνιστά αμετάθετη προϋπόθεση για την εφαρμογή της απόφασης της 26ης Οκτωβρίου".