Ως "εθνικό καθήκον" χαρακτήρισε την υλοποίηση της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, παραλαμβάνοντας την Ενδιάμεση Έκθεση Νομισματικής Πολιτικής για το 2011, από το διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο.  Ο Γ. Προβόπουλος από την πλευρά του τόνισε ότι αποτελεί "διακύβευμα η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ", επισημαίνοντας ότι "η απόφαση της 26ης Οκτωβρίου δίνει μια νέα ευκαιρία στην Ελλάδα, αλλά πιθανότατα και την τελευταία". 

"Γι' αυτό, καθυστερήσεις, αποκλίσεις από τους στόχους που έχουν τεθεί, θα πρέπει να μην επαναληφθούν", τόνισε και πρόσθεσε ότι "θα πρέπει να επιταχύνουμε τον βηματισμό μας και, όχι μόνο για να καλύψουμε τους στόχους, αλλά να υπερκαλύψουμε ένα μέρος από το χαμένο έδαφος". 

"Το διακύβευμα είναι πλέον πολύ μεγάλο. Είναι η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και επομένως πιστεύω ότι οι περισσότεροι Έλληνες δεν έχουμε κανένα δίλημμα. Πρέπει να πετύχουμε", κατέληξε, παραδίδοντας την Έκθεση του, ο Γιώργος Προβόπουλος. 

"Είναι απόλυτη ανάγκη να διασφαλίσουμε αυτό που επετεύχθη αυτά τα δύο χρόνια: τη μη χρεοκοπία της χώρας. Χρεοκοπία, η οποία θα οδηγούσε στην απόλυτη καταστροφή. Πρέπει, επίσης, να εξασφαλίσουμε την υλοποίηση της τόσο σημαντικής συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου. Αυτό αποτελεί εθνικό καθήκον για όλους μας", τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής.