Να σηκώσουν το γάντι κατά του Μνημονίου, κάλεσε τους πολίτες, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας το βράδυ της  Δευτέρας σε ανοικτή προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία Δασκαλογιάννη στο Ηράκλειο.

«Ο πρωθυπουργός», τόνισε ο κ. Τσίπρας, «είναι φανερό, ότι αναζητά συνενόχους. Αναζητά συνενόχους σε ένα μαραθώνιο λιτότητας, ανεργίας, φτώχειας, κοινωνικού αποκλεισμού. Δεν θα βρει πρόθυμους τους πολίτες, που είναι αγανακτισμένοι, δυσαρεστημένοι, οργισμένοι και θέλουν να πουν 'ως εδώ' με αυτή την πολιτική της αδικίας που δημιουργεί νέα φτώχεια, κοινωνικό αποκλεισμό και ανεργία».

Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας πραγματοποίησε περιοδεία στην παλιά πόλη και την αγορά του Ρεθύμνου -δεύτερο σταθμό της περιοδείας του στην Κρήτη, αμέσως μετά τα Χανιά.

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για την ανάγκη να περάσει το μήνυμα προς τους πολίτες, λίγες μέρες πριν τις κρίσιμες αυτοδιοικητικές εκλογές, πως η ψήφος όλων είναι ιδιαίτερα κρίσιμη ώστε να μην γίνουν συνένοχοι στο «μαραθώνιο λιτότητας».

Μιλώντας με πολίτες του κέντρου της πόλης ο κ. Τσίπρας τους επισήμανε, πως η κατάσταση της αγοράς και της οικονομίας δεν πρέπει να αφήσει κανέναν αδιάφορο και πρέπει να αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες των καιρών με τη συμμετοχή όλων αναδεικνύοντας μία δημοτική και περιφερειακή αρχή η οποία θα αγωνιστεί κατά του μνημονίου και της χρεοκοπίας.

«Η αγορά στεγνώνει, οι πολίτες δεν καταναλώνουν και αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση η αγορά θα βυθιστεί στην ύφεση. Πρέπει να δοθεί ένα τέλος στην πορεία προς την καταστροφή, τη χρεοκοπία λέγοντας ένα μεγάλο 'όχι' στην ανοχή, καταδικάζοντας το μνημόνιο μέσα από την ενίσχυση των συνδυασμών ενεργών πολιτών που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας απηύθυνε πρόσκληση προς τους πολίτες που ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως «υπάρχει εναλλακτική πρόταση για όσους δεν θέλουν να πάει χαμένη η ψήφος τους, στηρίζοντας εκείνους που αγωνίζονται για τα δικαιώματα όλων των πολιτών. Χρειαζόμαστε αγωνιστές και όχι αχυράνθρωπους».

Το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, πρέπει να δείξει πως οι πολίτες αντιδρούν στο να παρθούν πόροι από την αυτοδιοίκηση για να περάσουν στα χρέη.