Συνέντευξη τύπου εφ' όλης της ύλης παραχώρησε σήμερα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στη Μυτιλήνη ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής και βουλευτής Λέσβου Νίκος Σηφουνάκης. Ο κ. Σηφουνάκης υπεραμύνθηκε των επιλογών του Γιώργου Παπανδρέου σε θέματα όπως το δημοψήφισμα.

«Όλη η Ευρώπη, είπε, τρίζει συθέμελα. Απαιτούνται γενναίες μεταρρυθμίσεις και εθνική προσπάθεια για να ξεφύγει η χώρα από την κρίση. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν τόσες θυσίες από τον λαό, να είμαστε υποχρεωμένοι να παίρνουμε σκληρές αποφάσεις και για μικροκομματικές σκοπιμότητες κάποιοι να μας απευθύνουν χαρακτηρισμούς και να μην βάζουν πλάτη στη προσπάθεια διάσωσης της χώρας».

Και συνέχισε:

«Ο Γιώργος Παπανδρέου με την γενναία του πρωτοβουλία άνοιξε το δρόμο και για εθνική συνεννόηση και για σχηματισμό μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας που αναλαμβάνει πλέον να μεγιστοποιήσει την προσπάθεια όλων μας για έξοδο από την κρίση. Ο Παπανδρέου απέδειξε, και πρέπει να ισχύει για όλους, ότι η εξουσία και οι καρέκλες δεν είναι αυτοσκοπός».

Σύμφωνα με τον κ. Σηφουνάκη «η ανακοίνωση και μόνο του δημοψηφίσματος στο εσωτερικό μέτωπο έδρασε καταλυτικά, οδήγησε την αντιπολίτευση στο τραπέζι των διαβουλεύσεων, με αποτέλεσμα να φτάσουμε σε μια συνεννόηση που κατέληξε στην δημιουργία της κυβέρνησης εθνικής ανάγκης.».