Τα ασφαλιστικά ταμεία, τους ανέργους αλλά και τις πληρωμές των τόκων παρέθεσε ως βασικές αιτίες που αυξήθηκαν οι δαπάνες ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής. Ο κ. Σαχινίδης, στο πλαίσιο της συζήτησης του προϋπολογισμού για το 2012, εξήγησε ότι δαπάνες αυξήθηκαν λόγω «επιχορήγησης προς τα ασφαλιστικά ταμεία, πρόσθετης χορηγίας στον ΟΑΕΔ λόγω αύξησης του αριθμού των ανέργων και έκτακτου κονδυλίου που συνδέεται με πληρωμές τόκων».

Επιπλέον ο υφυπουργός σημείωσε ότι το χρέος θα συνεχίσει να αυξάνεται όσο υπάρχουν ελλείμματα. Στην ίδια συνεδρίαση της Επιτροπής αρκετοί ήταν εκείνοι που αμφισβήτησαν τους στόχους του προϋπολογισμού για το 2012 με κυριότερες τις ενστάσεις που εξέφρασε η κυρία Λούκα Κατσέλη.

Αναλυτικά η βουλευτής είπε ότι η ύφεση, σε αντίθεση με την πρόβλεψη του υπουργείου που λέει ότι θα φτάσει στο -2,8%, θα υπερβεί το 5,5%. Ζήτησε δε να ενισχυθεί η αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών, να μειωθεί ο ΦΠΑ και να διοχετευτεί με ρευστότητα η αγορά δίχως όμως την παρέμβαση των τραπεζών.

Πηγή: protothema.gr