Στην αλλαγή στην Κεντρική Μακεδονία αναφέρθηκε στην κεντρική προεκλογική ομιλία του, στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Δύναμη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» και υποψήφιος περιφερειάρχης, Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Χαρακτήρισε τη συγκέντρωσή του «σάλπισμα νίκης» και τόνισε: «Κλειδί στην πολιτική μας είναι η λέξη ανάπτυξη» ενώ επιτέθηκε κατά της κυβέρνησης για τον Καλλικράτη και το μνημόνιο.

«Είμαι αποφασισμένος η φωνή της Μακεδονίας να φτάσει στις Βρυξέλλες, γιατί θέλουμε μία Κεντρική Μακεδονία με καρδιά Ελλάδας και μυαλό Ευρώπης», τόνισε ο κ. Ψωμιάδης και συνέχισε: «Πήρα το μήνυμα! Και είναι προσωπική μου δέσμευση: Την Κεντρική Μακεδονία θα τη βγάλουμε από το τέλμα».

Αναφερόμενος στους αντιπάλους του, ο κ. Ψωμιάδης, υποστήριξε ότι «πετάνε καθημερινά λάσπη γιατί δεν έχουν τίποτε να πουν» και συμπλήρωσε ότι ο ίδιος είναι «πολύ σκληρός για να πεθάνει πολιτικά». Πρόσθεσε ότι «ο λαός καταδικάζει τους συκοφάντες» και θα «δώσει την απάντηση του» στις 7 Νοεμβρίου και υποστήριξε, ότι «σε θέματα τοπικά» δεν είναι «με κανένα κόμμα, αλλά με τις τοπικές κοινωνίες».

Σε ό,τι αφορά τον Καλλικράτη ο κ.Ψωμιάδης τόνισε ότι ήταν «ο πρώτος, που στήριξε τον Γ. Παπανδρέου να προχωρήσει τη διοικητική μεταρρύθμιση», πιστεύοντας στην ανάγκη αλλαγής και χαρακτήρισε τον Καλλικράτη, «ένα μεγάλο στοίχημα δημοκρατίας, έστω κι αν -όπως είπε - υπονομεύεται εξαρχής από την ίδια την κυβέρνηση που τον κομματικοποιεί και τον ελέγχει», διότι «οι αρμοδιότητες είναι συγκεχυμένες και οι πόροι ανεπαρκείς».

» Εμάς όμως μας αρέσουν τα δύσκολα, μας αρέσει να κολυμπάμε σε βαθιά νερά και το έχουμε αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια στη νομαρχία! Ξέρουμε και να διεκδικούμε και να κερδίζουμε και θα κερδίσουμε» συνέχισε.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Ψωμιάδης αναφέρθηκε στα προβλήματα που επέφερε το μνημόνιο, λέγοντας ότι «μήνες τώρα μας κοροϊδεύουν με την πράσινη ανάπτυξη», ενώ «έξι στους δέκα νέους ψάχνουν το μέλλον τους στα ξένα». «Μαγκιά δεν είναι να επιβάλεις φόρους, μαγκιά είναι να διαμορφώνεις ένα οικονομικό πρόγραμμα με προοπτική ανάπτυξης» τόνισε, αναφερόμενος στην κυβέρνηση. Υποστήριξε ότι «εάν επικρατήσει το ΠΑΣΟΚ σε αυτές τις εκλογές, έρχεται πακέτο μέτρων ακόμη πιο σκληρό».

«Πριν λίγες μέρες, ακούσαμε από τον πρωθυπουργό ότι πιθανή ήττα του Μ. Μπόλαρη [του υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας] και νίκη Ψωμιάδη θα είναι ήττα για την Ελλάδα και θα πρέπει να πάμε σε εκλογές. Μέχρι χθες ο κ. Μπόλαρης μας έλεγε ότι οι εκλογές είναι καθαρά αυτοδιοικητικές. Τι θα απαντήσει τώρα στους πολίτες;» είπε ο κ. Ψωμιάδης και έθεσε το δικό του δίλημμα των εκλογών : «Η Μακεδονία χρειάζεται έναν περιφερειάρχη που σηκώνει τα μανίκια, διεκδικεί, τα λέει σταράτα, μπεσαλίδικα; Ή κυβερνητικό εκπρόσωπο και διαχειριστή του μνημονίου;». «Εμείς, απέναντι στο μνημόνιο απαντάμε με έργο», πρόσθεσε.

Ο κ. Ψωμιάδης τόνισε τέλος ότι «δεν είναι διεφθαρμένος ο ελληνικός λαός και η χώρα» και κάλεσε τον πρωθυπουργό, εάν θέλει να αντιμετωπίσει τη διαφθορά να «κοιτάξει γύρω του», γιατί «η διαφθορά έχει όνομα, έχει πρόσωπο, έχει διεύθυνση και τηλέφωνο». Τάχθηκε στο πλευρό των συμβασιούχων και των συμβασιούχων των stage που έχασαν τη δουλειά τους, τονίζοντας ότι ευθύνεται και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και η ΝΔ.

Αναφερόμενος στο έργο του στη νομαρχία Θεσσαλονίκης υπογράμμισε ότι έχει «υλοποιηθεί το 95% των προεκλογικών μας δεσμεύσεων» και υπερασπίστηκε, μεταξύ άλλων, τις δικές του ενέργειες για την Κορώνεια, ισχυριζόμενος ότι «το πρόβλημα της λίμνης «δεν είναι τοπικό, αλλά εθνικό, κεντρικής πολιτικής».

«Το έργο μας στη νομαρχία αποτελεί εγγύηση για την ανάπτυξη της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας» κατέληξε ο υποψήφιος περιφερειάρχης.