«Ο κ. Σαμαράς επιβεβαίωσε την ευρωπαϊκή προσήλωση της Ν.Δ.», τόνισε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, βουλευτής Β’ Αθήνας της ΝΔ, μιλώντας στον ΒΗΜΑFM 99,5, σχετικά με την επιστολή του Αντώνη Σαμαρά. Ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε ότι «ήταν μια σοβαρή κατάληξη σε ένα «δράμα» που το θεωρούσα υπέρμετρη απαίτηση εκ μέρους της Ευρώπης, όταν η Ελλάδα έχασε την αξιοπιστία της. Με τη χθεσινή του πράξη ο κ. Σαμαράς επιβεβαίωσε και την ευρωπαϊκή προσήλωση της Ν.Δ. και την προσήλωση στους ευρωπαϊκούς στόχους και με τη διατύπωση για μια άλλη πολιτική. Είπε κάτι απλό. Δεν μπορείς να βάζεις νέους φόρους όταν έχεις 20 δισ. ευρώ έλλειμμα».  

Σε ερώτηση για τα κέρδη και της ζημιές της κίνησης Σαμαρά, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε πως «βγαίνει κερδισμένος από τη στάση του (ο κ. Σαμαράς) συνολικά το τελευταίο χρονικό διάστημα, διότι υπογραμμίζει ότι η Ν.Δ. έχει ευρωπαϊκή πορεία, υποστηρίζει την παραμονή της χώρας στο ευρώ και δεν εγκλωβίζεται σε τακτικισμούς και σε ακραίες φωνές που δεν είναι και της κεντρικής πολιτικής σκηνής, αλλά της περιφερειακής και απλώς εμφανίζονται στα ΜΜΕ, οι οποίοι θα προτιμούσαν να φύγει η χώρα από το ευρώ.

Νομίζω ότι κάτι τέτοιο δεν είναι στην πολιτική μας. Ο κ. Σαμαράς με υπευθυνότητα και όλες του αυτές τις παραχωρήσεις, δηλαδή και τη συμμετοχή και στήριξή του στην κυβέρνηση Παπαδήμου και τη χθεσινή επιστολή του, έδειξε την προσήλωση στο στόχο».