Το θέμα των δεσμεύσεων των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου, ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζήτησε ο πρωθυπουργός στις επαφές που είχε με Ευρωπαίους αξιωματούχους τις προηγούμενες ημέρες, όπως ο ίδιος ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπουργικό Συμβούλιο. Αυτό που φαίνεται να συμφωνήθηκε είναι ότι οι πολιτικοί αρχηγοί θα αποστείλουν χωριστές επιστολές  ενώ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Παπαδήμος εξέφρασε, στο υπουργικό Συμβούλιο, την ικανοποίησή του για την επιστολή Σαμαρά. Η αξιολόγησή της θα γίνει την προσεχή Δευτέρα στη συνεδρίαση του Eurogroup και σύμφωνα με την εκτίμηση του πρωθυπουργού θα γίνει θετικά αποδεκτή και δεν θα υπάρξουν προβλήματα. 

Στο επίκεντρο του υπουργικού συμβουλιου βρέθηκε και ο προϋπολογισμός. Ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλοςστις 12 Δεκεμβρίου θα αρχίσουν οι συζητήσεις με τους επικεφαλής της τρόικας για το νέο οικονομικό πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Βενιζέλου, όλα τα σημαντικά θέματα, ψήφιση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου, Δανειακή Σύμβαση και PSI θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων με τη Siemens, που είχε ξεκινήσει παλαιότερα, στην κατεύθυνση αναζήτησης ενός εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Την προσεχή Τετάρτη θα συνεδριάσει η κυβερνητική επιτροπή, η οποία συγκροτήθηκε με απόφαση του πρωθυπουργούΛουκά Παπαδήμου και στην οποία θα μετέχουν όλοι οι υπουργοί.  Επί τάπητος θα βρεθούν τα κλειστά επαγγέλματα, οι επικουρικές συντάξεις και τα ταξί.