«Προϊόν πιέσεων, παζαρέματος και συμβιβασμών», χαρακτήρισε τη νέα λίστα για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα που δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο Εργασίας, ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ, Ν. Νικολόπουλος.

«Η νέα λίστα βαρέων και ανθυγιεινών παρουσιάστηκε μετά από πολλούς μήνες καθυστερήσεων και αναβολών», σχολίασε ο βουλευτής της ΝΔ, τονίζοντας ότι ο χρόνος αυτός δεν αξιοποιήθηκε για έρευνες που θα τεκμηρίωναν την ένταξη ή και την έξοδο επαγγελμάτων από τον κατάλογο.

Ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ παραδέχθηκε ότι είναι θετικό το γεγονός ότι εντάχθηκαν κάποιες ειδικότητες που ήταν επιβεβλημένο να ενταχθούν από πολύ καιρό, επισημαίνει ωστόσο ότι «στο μεγαλύτερο όμως μέρος της λίστας παρατηρούνται ανισότητες, διακρίσεις και προχειρότητες».

«Σε κάθε περίπτωση πρέπει να τονίσουμε ότι πρέπει σήμερα να καλυφθεί το κενό της ασφάλισης του επαγγελματικού κινδύνου και να διεξαχθούν επιτέλους μετρήσεις και μελέτες για την εγκυρότητα της ένταξης ή απένταξης των διάφορων ειδικοτήτων στη λίστα. Η ποιότητα της εργασίας συνδέεται άμεσα με την ποιότητα της ζωής μας γι’ αυτό δεν χωρούν προχειρότητες και μικροπολιτικά παζάρια», κατέληξε.