Την ικανοποίησή του εξέφρασε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο την απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά να στηρίξει τους στόχους και τις πολιτικές του πακέτου στήριξης των 110 δισ. ευρώ και τη δέσμευσή της πως ό,τι αλλαγές προτείνει θα είναι σύμφωνες με τα πλαίσια του προγράμματος. Το γραφείο Τύπου του Ταμείου επισημαίνει: «Καλωσορίζουμε το ότι η Νέα Δημοκρατία εξέφρασε την υποστήριξή της για τους βασικούς αντικειμενικούς στόχους και τις πολιτικές του προγράμματος το οποίο υποστηρίζεται από το πρόγραμμα ύψους 110 δισεκατομμυρίων ευρώ σε οικονομική υποστήριξη από τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας και το Ταμείο».

Το ΔΝΤ εκφράζει επίσης ικανοποίηση ότι η Νέα Δημοκρατία «δεσμεύτηκε να διαβεβαιώσει ότι όποιες αλλαγές στις πολιτικές ενδέχεται να προτείνει, θα είναι συνεπείς με το βασικό πλαίσιο αυτού του προγράμματος».

Παράλληλα, ικανοποιημένος για την επιστολή του προέδρου της ΝΔ, προς τους επικεφαλής της ΕΕ, του Eurogroup, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ δήλωσε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Πέμπτη.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος υπογράμμισε ότι έως το τέλος Ιανουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ανταλλαγής ομολόγων και έως το τέλος του χρόνου θα συζητηθεί το νέο οικονομικό πρόγραμμα.

Μετά την ενέργεια του κ. Σαμαρά θα στείλουν επιστολές και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Ικανοποιημένος από την εξέλιξη με τις επιστολές, οι οποίες – όπως όλα δείχνουν – φαίνεται να ξεμπλοκάρουν την 6η δόση, εμφανίζεται και ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς.
TAGS