Στην ανάγκη ανοικοδόμησης μιας ισχυρής και ενωμένης Ευρώπης ικανής να αντιμετωπίσει την κρίση αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου στην ομιλία του στο συνέδριο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών. Παράλληλα, ο κ. Παπανδρεόυ αναφέρθηκε και στις προσπάθειες που καταβάλλει ο ελληνικός λαός για την υπέρβαση του οικονομικού προβλήματος της χώρας. «Το 2009 παραλάβαμε μια συντηρητική κληρονομιά» υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και τόνισε ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας ήταν εκείνη την εποχή στο 16% του ΑΕΠ.

Ο κ .Παπανδρέου εξήγησε επίσης τους λόγους για τους οποίους θεώρησε σωστό να προτείνει τη διενέργεια δημοψηφίσματος στην Ελλάδα για τη δανειακή σύμβαση.

«Κάλεσα τον λαό σε δημοψήφισμα, για να απαντήσει δημοκρατικά, αν πραγματικά θέλουμε να αλλάξουμε ως έθνος και χώρα. Αν θέλουμε να αλλάξουμε και να βελτιωθούμε, πρέπει να δώσουμε φωνή στους λαούς μας και να δουλέψουμε μαζί γύρω από κοινούς άξονες με γνώμονα το κοινό καλό», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Ευρώπη μίλησε επίσης για την ανάγκη ισχυροποίησης της ενότητάς της, αλλά και έντασης των αναπτυξιακών επενδύσεων, ενώ για μια ακόμη φορά υπογράμμισε τις θετικές επιπτώσεις που θα είχε για την ΕΕ η έκδοση ευρωομολόγων.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αποτύχει στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης γιατί απέτυχαν οι συντηρητικές ηγεσίες των χωρών μελών της. Δυστυχώς, η περιοριστική δημοσιονομική πολιτική και η φορολογική αυστηρότητα δεν φτάνουν για να λυθούν τα προβλήματά της Ευρώπης. Πρέπει να επενδύσουμε στην ποιοτική, ανταγωνιστική Ευρώπη με έμφαση στις θέσεις εργασίας και την ποιότητα. Η ανισότητα είναι η βάση της κρίσης»ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γ. Παπανδρέου.

Με πληροφορίες από το vima.gr