Νέο επεισόδιο στην κόντρα Γεωργιάδη - Παπουτσή, με αφορμή την μετεγκατάσταση του Αρχηγείου του Λιμενικού σώματος στο κτίριο της Ακτής Βασιλειάδη. Συγκεκριμένα, σε ενημερωτικό σημείωμα της Γενικής Διεύθυνσης Διοικητικής Υποστήριξης του τομέα Ναυτιλίας του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας , αναφέρεται ότι «η υπ' αριθμόν 010/237/11/09.11.2011 ΚΥΑ υπουργών Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη "Παραχώρηση - καθορισμός χώρων και κτιρίων στην Ακτή Βασιλειάδη λιμένα Πειραιά στο Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής για τη στέγαση και λειτουργία των υπηρεσιών του" είναι παράνομη».

Το σημείωμα συντάχθηκε κατόπιν εντολής του υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Αδωνι Γεωργιάδη προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου για να εξετάσουν τις δυνατότητες μεταφοράς από το κτίριο της Ακτής Βασιλειάδη σε τρία κτίρια στο κέντρο του Πειραιά.

Στο πρώτο μέρος του ενημερωτικού σημειώματος αναφέρεται πως η κοινή υπουργική απόφαση θα έπρεπε να συνυπογραφεί και από τον υπουργό Ναυτιλίας και σημειώνεται ότι«αντιθέτως, ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας με το υπ' αριθμόν 21/19.08.2011 έγγραφο του προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, που κοινοποιήθηκε και στον τότε Πρωθυπουργό, όχι μόνο διαφωνούσε με την παραχώρηση αλλά χαρακτήριζε "έκνομες και εξωθεσμικές" τις ενέργειες που γίνονταν από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη».

Σε άλλο σημείο του σημειώματος επισημαίνεται ότι στη σύμβαση που συνάφθηκε στις 13/02/2002 μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της ΟΛΠ ΑΕ περιγράφεται ότι το κτίριο θα χρησιμοποιηθεί για τη στέγαση των υπηρεσιών του ΥΕΝ και πλέον αλλάζει χρήση καθώς από κτίριο Ναυτιλίας «γίνεται ναυτική εγκατάσταση-στρατόπεδο μέσα στη χερσαία ζώνη του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, το οποίο θεσμικά λειτουργεί ως Ανώνυμη Εταιρεία εισηγμένη στο ΧΑΑ με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Επίσης, για τη χρήση της πέτρινης αποθήκης καθώς και του θαλάσσιου μετώπου έμπροσθεν του κτιρίου της Ακτής Βασιλειάδη δεν υπάρχει σύμφωνη γνώμη του ΟΛΠ ΑΕ, η οποία εκφράζεται με έκδοση σχετικής απόφασης του ΔΣ του/ΟΛΠ ΑΕ».

Τονίζεται ακόμη ότι η σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΠ δεν μπορεί να τροποποιηθεί με κοινή υπουργική απόφαση αφενός και αφετέρου προϋποθέτει την συνυπογραφή για οποιαδήποτε τροποποίηση ή μεταβολή του εποπτεύοντος υπουργού Ναυτιλίας.

Στο τέλος και αφού αναφέρεται μια σειρά από διάφορους λόγους σημειώνεται ότι «κατά συνέπεια η ΚΥΑ της 09/11/2011, είναι παράνομη και καταχρηστική και δεν την αποδεχόμαστε».

Πηγή: Tovima.gr