Με βολές τόσο προς την προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όσο και για τη στάση των δανειστών, και το συμβολικό διπλό τίτλο: «Παράτολμο το ΟΧΙ στο ΝΑΙ - Ριψοκίνδυνο το ΝΑΙ στο ΟΧΙ», ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. δηλώνει στην ανοικτή επιστολή του προς τον ελληνικό λαό, την οποία κοινοποιεί και στους Ευρωπαίους εταίρους, ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση Παπαδήμου μέχρι αυτή να ολοκληρώσει το έργο της.

Όπως είπε ο κ. Καρατζαφέρης σε δηλώσεις μετά τη συνάντησή του την Παρασκευή με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, η επιστολή περιέχει όλα εκείνα τα στοιχεία που χρειάζονται ώστε «να μην υπάρχει άλλοθι για μη εκταμίευση της έκτης δόσης» του δανείου προς τη χώρα μας.

«Η πολιτική αμετροέπεια της προηγούμενης κυβέρνησης οδήγησε τους δανειστές μας να κινηθούν στα όρια του εκβιασμού: "Ή υπογράφετε ή δεν θα σας εκχωρούμε τη συμφωνηθείσα δια του αρχικού Μνημονίου 6η δόση". Κοινώς, "πτωχεύστε και οδηγηθείτε εκτός Ευρώπης και Ευρώ"», τονίζεται χαρακτηριστικά στο κείμενο της δισέλιδης επιστολής που αναλυτικά έχει ως εξής:  

«Συνοδοιπόροι στη δύσκολη, κοπιαστική πορεία, αυτού του σκληρόβατου Μαραθωνίου για τη σωτηρία της οικονομίας και ως εκ τούτου της ίδιας, της χώρας, γνωρίζω ότι οι περισσότεροι, αν όχι σχεδόν όλοι, έχετε εξουθενωθεί απ΄αυτή την Πανεθνική προσπάθεια. Γνωρίζω ότι άλλαξε σ’ όλους η ζωή . Στα ασθενέστερα νοικοκυριά, μάλιστα, δραματικά. Φτάσαμε να μη μπορούμε να ζήσουμε μόνοι τα παιδιά μας. Από δυσβάσταχτα δάνεια, προϊόν επιπόλαιων αποφάσεων και κοντόφθαλμων πελατειακών πολιτικών του παρελθόντος, περάσαμε στην επαιτεία.

Η ακράτεια των συνδικαλιστών για προνόμια που δεν άντεχε ο προϋπολογισμός της χώρας, η πλεονεξία κάποιων, ευτυχώς όχι όλων, προνομιούχων του κεφαλαίου, αλλά και του συνόλου, σχεδόν, της μεταπολιτευτικής οικονομικοκ9οινωνικής νομενκλατούρας, να καταθέτουν το παντοιοτρόπως αποκτηθέν πλεονασματικό τους απόθεμα σε Τράπεζες του εξωτερικού, η ενδοτικότητα υπουργών και άλλων αξιωματούχων στον εύκολο πλουτισμό εις βάρος του κράτους, με ακραία φαινόμενα διασπάθισης του δημόσιου χρήματος, συνέβαλαν, εν πολλοί, στην παθογένεια της Εθνικής Οικονομίας.  

Δεν είναι, φυσικά, η ώρα, εν μέσω της οδυνηρής κρίσεως που διαπερνά την οικονομική, κοινωνική, θεσμική, πολιτιστική ζωή του τόπου, για επιμερισμό ευθυνών ανάμεσα σ’ εκείνους που υπήρξαν φυσικοί ή ηθικοί αυτουργοί του εθνικού κατήφορου. Θα έλθει η ώρα τους. Τώρα, προέχει η σωτηρία της Πατρίδος. Και αυτή, δυστυχώς, από τη δραματική ροή των πραγμάτων δεν είναι δυνατόν να προέλθει από τις εγχώριες δυνάμεις. Χρειαζόμαστε της έξωθεν στήριξη. Την ουσιαστική συμβολή δηλαδή, αυτών που εμπιστευτήκαμε ως εταίρους. Αυτούς με τους οποίους από κοινού βουλευόμεθα στο ευρωπαικό κοινοβούλιο. Αυτούς με τους οποίους από κοινού συμμετέχουμε στο ίδιο νόμισμα, το ευρώ.  

Όλα αυτά τα χρόνια μας έδωσαν πολλά με τα διάφορα «πακέτα» και όχι μόνο. Όμως και μεις τους δώσαμε πολλά. Καταναλώνουμε με το μισθό μας σε δικά τους πολυκαταστήματα, που η λειτουργία τους έβαλε λουκέτο σε δεκάδες χιλιάδες μικρά ελληνικά καταστήματα. Με τις εισαγωγές από τις χώρες τους μεταφέρουμε τον όποιο πλούτο της χώρας μας στα ταμεία τους ( έχουμε αγοράσει τα περισσότερα κατά κεφαλήν τηλέφωνα από την ΦΙΛΑΝΔΙΚΗ NOKIA). Προμηθευτήκαμε εξοπλισμό (αμυντικό- ηλεκτρονικό) σε πολύ μεγαλύτερες τιμές από τις τρέχουσες στη διεθνή αγορά.  

Ήταν μια σχέση δούναι και λαβείν. Και στα δύο υπήρξαμε υπερβολικοί. Σήμερα, η Ελλάδα, έχει οδηγηθεί σε πλήρες αδιέξοδο. Ως ΛΑ.Ο.Σ., αποφασίσαμε, χωρίς κανείς να μας το επιβάλει, παρά μόνο η συνείδησή μας και η υπευθυνότητα απέναντι στο Έθνος Σ να ψηφίσουμε υπέρ των διαρθρωτικών μέτρων του Μνημονίου τον Μάιο του 2010. Δείξαμε σαν κόμμα σοβαρότητα απέναντι στην επερχόμενη καταιγίδα. Όμως η διαχείριση του Μνημονίου δεν ήταν ενδεδειγμένη και σκόνταψε στις ενδοκομματικές αγκυλώσεις του κυβερνώντος, τότε, κόμματος. Αποτέλεσμα η επιδείνωση. Τα διάφορα τεχνάσματα του μικροκομματισμού παραλογισμού, εξέθεσαν στα μάτια των δανειστών μας, όχι μόνο το πολιτικό προσωπικό, αλλά και την αξιοπιστία της χώρας μας».