Στη στάση του Αντώνη Σαμαρά και την κυβέρνηση Παπαδήμου  αναφέρθηκαν με δηλώσεις τους, ο γραμματέας Προγράμματος της Ν.Δ. Ευριπίδης Στυλιανίδης. 
«Ο Αντώνης Σαμαράς με τρόπο ξεκάθαρο και χωρίς να εγκαταλείψει τις γραμμές της πολιτικής που μέχρι τώρα υπηρετεί η Ν.Δ., τοποθετήθηκε δημόσια, με την ίδια γλώσσα και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, διευκολύνοντας το ξεπάγωμα της έκτης δόσης, το οποίο προήλθε από την επιπόλαια και ανεύθυνη πρόταση Παπανδρέου για δημοψήφισμα», τόνισε ο κ. Στυλιανίδης .

Σχετικά με την κυβέρνηση Παπαδήμου επισήμανε:

«Η κυβέρνηση αυτή είναι κυβέρνηση συγκεκριμένης, προσδιορισμένης αποστολής και περιορισμένου χρόνου. Το ζήτημα λοιπόν είναι η αποστολή αυτή να υλοποιηθεί, έτσι ακριβώς και στα χρονοδιαγράμματα ακριβώς που προδιέγραψε ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών. Αυτός προσδιόρισε το χρόνο. Μία εβδομάδα πριν ή μία βδομάδα μετά δεν έχει τόση μεγάλη σημασία. Σημασία έχει να επιτευχθεί ο στόχος και αμέσως μετά να πάμε σε εκλογές, οι οποίες θα δώσουν ισχυρή εντολή στη Νέα Δημοκρατία, για μπορέσει να βγάλει τον τόπο από το τέλμα».