Μέχρι την πρώτη Κυριακή του Μαρτίου θεωρεί ότι μπορεί να παραταθεί η διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών ο "γαλάζιος" υφυπουργός Υγείας  και πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. , Δημήτρης Βαρτζόπουλος. 
«Γίνεται απόλυτα σαφές ότι εμείς είμαστε απόλυτα προσηλωμένοι στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων. Θέλουμε δηλαδή αυτά τα χρήματα που δίνει απ' την καρδιά του ο ελληνικός λαός, να πιάσουν τόπο. Από την άλλη πλευρά είναι επίσης σαφές και γίνεται δεκτό πλέον από τους ξένους, ότι πρέπει να υπάρξει μια εναλλακτική πολιτική όσον αφορά την επίτευξη αυτών των δημοσιονομικών στόχων. Θα πρέπει να υπάρξει ανάπτυξη και αυτό είναι κάτι που επιτέλους ύστερα από δύο χρόνια το αντιλαμβάνονται και οι ξένοι δανειστές μας», είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός. 

Ο κ. Βαρτζόπουλος υπογράμμισε ότι «παρόλα αυτά τα οποία λέγονται, ο κόσμος πιστεύει στον Αντώνη Σαμαρά. Ο κόσμος δέχεται σαν απολύτως απαραίτητο και σωστό αυτό το οποίο κάνει ο Αντώνης Σαμαράς. Η Ν.Δ. είναι εδώ για να κάνει τη διοικητική μεταρρύθμιση σαν κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 19ης Φεβρουαρίου. Η Ν.Δ. θα το κάνει αυτό πράξη με ανάπτυξη και με μια πολιτική ουσιαστικά διαφορετική από τη μέχρι τώρα πολιτική του ΠΑΣΟΚ. Οι εκλογές είναι ένας σταθερός στόχος. Αν για κάποιες τεχνικές αναγκαιότητες ο στόχος μετατεθεί, θα μετατεθεί για μια, δυο βδομάδες. Οι εκλογές θα γίνουν στις 19 Φεβρουαρίου ή το αργότερο μια - δυο βδομάδες μετά».