Την αποτυχία της οικονομικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και τις ευθύνες των κ. Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου «ομολογεί» σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής ο Θεόδωρος Πάγκαλος. «Το μνημόνιο απέτυχε γιατί εμείς αποτύχαμε και στη μείωση των εξόδων και στην αύξηση των εσόδων από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής» δηλώνει χαρακτηριστικά. Ο κ. Πάγκαλος αποδίδει ευθύνες στους κύριους Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλο, ενώ για τον εαυτό του λεει ότι είχε απλώς συμβουλευτική αρμοδιότητα. 

Για τη στάση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά όσον αφορά τις ενυπόγραφες εγγυήσεις για την 6η δόση, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης διερωτάται «δεν κατάλαβα γιατί αρνήθηκε να βάλει μία υπογραφή, δημιουργώντας ένα τεράστιο θέμα γύρω από ένα ανύπαρκτο ζήτημα».

Ο κ. Πάγκαλος επιτίθεται δε, με σφοδρότητα στο ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας ότι η «εναλλακτική πολιτική των δύο κομμάτων της Αριστεράς στην ΕΕ είναι να γυρίσουμε στη βουκολική Ελλάδα με τα κτηματάκια μας, να βόσκουμε τα αρνάκια μας, με έναν Εμβέρ Χότζα να σφάζει πού και πού τους αντιφρονούντες». 

Αναφερόμενος στα αντιμνημονιακά επιχειρήματα, κάνει λόγο για μπούρδες και αερολογίες που εκστομίζουν και πανεπιστημιακοί της χώρας, τους οποίους όταν άκουει κανείς, καταλαβαίνει γιατί έχει αυτά τα χαλιά το ελληνικό πανεπιστήμιο.

Επίσης, καταλογίζει ευθέως ευθύνες στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για την αναρχία που επικρατεί στο κράτος, «με τον κάθε Φωτόπουλο να καταλαμβάνει ανενόχλητος τη ΔΕΗ». «Ο κ. Παπουτσής έχει κατ’ εξοχήν την ευθύνη» αναφέρει.

Για το δημοψήφισμα, ο αντιπρόεδρος δηλώνει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου «παρασύρθηκε». «Ήταν μία επιλογή που μόνο με κατάρα μπορεί να περιγραφεί» παρατηρεί.

Για να επιβιώσουμε στην ΕΕ προσθέτει πρέπει, ως οι πλέον άσωτοι, να υποταχθούμε σε κανόνες και να σταματήσουμε να υβρίζουμε, να θίγουμε και να εκβιάζουμε τους Γερμανούς. 

Τέλος, απορρίπτει το ενδεχόμενο διάλυσης της Ευρωζώνης και τοποθετεί την έναρξη δυσπιστίας απέναντι στη χώρα μας ήδη από τη δεύτερη τετραετία Σημίτη.