Τη βούληση του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει τους αγώνες των εργαζομένων «ώστε το αντεργατικό μέτρο της εργασιακής εφεδρείας που οδηγεί κατευθείαν σε απολύσεις και σε μειώσεις μισθών» να καταργηθεί άμεσα, εξέφρασε το μέλος της Επιτροπής Εργατικής πολιτικής του κόμματος, Δ. Στρατούλης. Ο κ. Στρατούλης χαρακτηρίζει το μέτρο «αντισυνταγματικό, παράνομο, βάρβαρο, αντεργατικό και απάνθρωπο», αφού όπως τονίζει, καταδικάζει τους εργαζόμενους του Δημοσίου «σε διαρκή ανασφάλεια» και τους οδηγεί σε «κοινωνική γενοκτονία».

«Η εκδίωξη σήμερα 20.000 Δημοσίων Υπαλλήλων από το Δημόσιο επιβεβαιώνει την εκτίμηση μας ότι η κυβέρνηση της τριμερούς μνημονιακής συνεργασίας ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ έχει καθαρή πολιτική εντολή για το διάστημα της θητείας της. Να εφαρμόσει τις μέχρι τώρα συμφωνίες της προηγούμενης κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου με την τρόικα και τους εφαρμοστικούς νόμους της», επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Στην εφεδρεία, καταλήγει ο κ. Στρατούλης, «δεν πρέπει να μπουν οι εργαζόμενοι αλλά η κυβέρνηση, η τρόικα και οι επιλογές τους, που πρέπει με τους αγώνες του λαού να ανατραπούν και να φύγουν».