Πυρά κατά του πρωθυπουργού κ. Λ. Παπαδήμου εξαπέλυσε από την Κοζάνη ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας, ο οποίος ανέδειξε την ανάγκη για ένα ευρύ μέτωπο με πυρήνα «την Αριστερά και όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις» και στόχο ένα νέο συνασπισμό εξουσίας. Μιλώντας προς εργαζόμενους στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό (ΑΗΣ) Καρδιάς Κοζάνης, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε το μνημόνιο «έγκλημα» εις βάρος του ελληνικού λαού και της εθνικής κυριαρχίας, το οποίο συνεχίζεται.

Μάλιστα, αναφέρθηκε ονομαστικά στον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι «απέναντι στον κ. Παπαδήμο και σε όλους όσοι μας κυβερνούν με δοτές διαδικασίες και με κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες που δεν αντιστοιχούν στην κοινωνική πραγματικότητα να κρατήσουμε το όπλο της δημοκρατίας και να δώσουμε το λόγο στο λαό».

Χαρακτήρισε αναγκαίο ένα ευρύ μέτωπο πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων «για να ανατρέψουμε τους φαύλους οι οποίοι μας οδήγησαν ως εδώ και να προστατέψουμε τα κυριαρχικά δικαώματα κυρίως όμως το δικαίωμα στη ζωή όχι στην επιβίωση, στη ζωή και στην εργασία αυτού του λαού».

Όπως εξήγησε ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται σε όλους τους πολίτες, «και στους Πασοκτζήδες και στους Νεοδημοκράτες, σε όλους» γιατί σήμερα το διακύβευμα «δεν είναι αν βρεθήκατε όλο το προηγούμενο διάστημα σε διαφορετικές ιδεολογικοπολιτικές καταγωγές και ταυτότητες που οδήγησαν σε διαφορετικές κάλπες».

Πηγή: tovima.gr