Την εκτίμηση ότι το ΠΑΣΟΚ της Μεταπολίτευσης έχει τελειώσει και πλέον πρέπει να αλλάξει ριζικά, να επανιδρυθεί, εξέφρασε την Τρίτη ο Γιάννης Ραγκούσης. Μιλώντας στο Mega το πρωί της Τρίτης, ο κ. Ραγκούσης τόνισε ότι η συζήτηση για την επόμενη ημέρα του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να ανοίξει αφού έχει διασφαλιστεί η σωτηρία της χώρας και υπογράμμισε ότι πρώτος πρέπει να ανακοινώσει τις αποφάσεις του ο Γ.Παπανδρέου.

Για τον ίδιο προσωπικά, ο Γ. Ραγκούσης επισήμανε πως δεν τον ενδιαφέρει η επόμενη ημέρα από τον Γ.Παπανδρέου, αλλά η επόμενη ημέρα του Κινήματος και υπ' αυτήν την έννοια δεν θα είναι αμέτοχος στις διεργασίες.  

Επιπλέον, ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας ανέφερε πως κατά την εκτίμησή του δεν υπάρχει μέλος της κυβέρνησης που να μην έχει σκεφθεί ότι κάποια ημέρα θα εκτεθεί. Ωστόσο, όπως είπε, τον ίδιο προσωπικά ενδιαφέρει κυρίως η επόμενη ημέρα εκτός πολιτικής και το δικαίωμα να λέει ότι έκανε ό,τι μπορούσε για το καλό της χώρας.   

Ο Γιάννης Ραγκούσης τόνισε πως ο πρώτος που θα πρέπει να ανακοινώσει τις αποφάσεις του είναι ο Γ.Παπανδρέου, καθώς κάτι τέτοιο είναι «δικαίωμα και υποχρέωσή του». Σημείωσε, πάντως, πως η κουβέντα αυτή δεν μπορεί να ανοίξει αν δεν έχει διασφαλιστεί η Ελλάδα.   

Προσωπικά, όπως είπε, δεν τον ενδιαφέρει η επόμενη ημέρα του Γ.Παπανδρέου, αλλά η επόμενη ημέρα του ΠΑΣΟΚ και επισήμανε πως δεν θα είναι αμέτοχος στις διεργασίες που θα ανοίξουν στο ΠΑΣΟΚ πριν και μετά τις αποφάσεις που θα ληφθούν.   

Ο κ. Ραγκούσης εξέφρασε την άποψη ότι «το ΠΑΣΟΚ όπως το γνωρίσαμε μετά την Μεταπολίτευση έχει τελειώσει» και πως «εδώ και δύο χρόνια οριστικοποιήθηκε το τέλος του». Σημείωσε, πάντως, πως θα ήταν λάθος, ανιστόρητο και εξωπραγματικό να θεωρούμε ότι για όλα φταίει ο Γ.Παπανδρέου.   

Ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας παρατήρησε πως το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αλλάξει, να επανιδρυθεί και τόνισε πως το κόμμα δεν θα αλλάξει, αν αλλάξει μόνο αρχηγό.   

Τέλος, ο ίδιος επισήμανε πως το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να συνεχίσει να πορεύεται έτσι, «δεν μπορεί να πατάει σε δύο βάρκες, με λίγο λαϊκισμό και λίγη σοβαρότητα».