Η ΔΕΗ είναι ένα οχυρό που δεν πρέπει να πέσει σε ξένα χέρια, επισήμανε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μίλησε σε εργαζόμενους στον ΑΗΣ Καρδιάς της ΔΕΗ, κατά την περιοδεία του στο νομό Κοζάνης. «Εσείς εδώ δίνετε έναν αγώνα για λογαριασμό ολόκληρου του ελληνικού λαού. Αυτό το οχυρό δεν πρέπει να πέσει. Η ΔΕΗ δεν πρέπει να περάσει σε ξένα χέρια», είπε ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι «αυτό το οικονομικό, αλλά και ηθικό έγκλημα δεν πρέπει να συντελεστεί». 

«Εμείς θα δώσουμε μάχη. Θα δώσουμε μάχη με όλους τους εργαζόμενους. Και θα ήθελα να πω ότι το τελευταίο διάστημα έχουμε και κάποιες νίκες. Εξαιτίας βεβαίως και των δικών σας αγώνων ήδη αυτοί οι οποίοι επέβαλαν αυτό το αντιλαϊκό, το παράνομο, το αντισυνταγματικό χαράτσι, τρέμουν στην ιδέα ότι θα πάνε να εφαρμόσουν τους νόμους που οι ίδιοι ψήφισαν. Διότι έστω και ένα νοικοκυριό να μείνει δίχως ρεύμα, θα πληρώσουν τις συνέπειες αυτών των επιλογών και στα ελληνικά και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια», ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναφέρθηκε στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Χουντή, που πήρε απάντηση από τον Ευρωπαίο επίτροπο ότι «είναι παράνομο να κόβεις το ρεύμα σε οποιοδήποτε νοικοκυριό, μόνο και μόνο επειδή δεν πλήρωσε ένα χαράτσι το οποίο δεν έχει και καμία σχέση με το αντίτιμο του ρεύματο». 

Ο κ.Τσίπρας τάχθηκε κατά της πολιτικής που εφαρμόζεται από την κυβέρνηση και δήλωσε ότι «βασικός στόχος αυτής της πολιτικής που γίνεται για τη σωτηρία της χώρας είναι η εσωτερική υποτίμηση. Δηλαδή, μειώσεις μισθών και συντάξεων, περικοπές, διεύρυνση της ανεργίας όπου στην Κοζάνη η ανεργία είναι 1 στους 3. Και ταυτόχρονα εκποίηση της δημόσιας περιουσίας. Η δημόσια περιουσία της χώρας, την οποία έχουν αποτιμήσει σε 125 δισ., ενώ είναι δεκαπλάσιας αξίας με μια πρόχειρη εκτίμηση. Και θέλουν προκειμένου να σωθούμε να εκποιηθεί αυτή η περιουσία και να σταματήσει η χώρα να έχει τη δυνατότητα στα πάγια έσοδα και τα οφέλη που πρέπει να έχει από τη διαχείριση αυτής της περιουσίας. Είναι σα να έχει καταφέρει κανείς μετά από κόπους μιας ολόκληρης ζωής να έχει ένα διαμέρισμα 200.000 ευρώ το οποίο να το νοικιάζει κάπου και να έχει μια μηνιαία απολαβή 500 ευρώ τα οποία είναι απαραίτητα για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις απαιτήσεις και οι τοκογλύφοι του ζητάνε προκειμένου να τους ξεχρεώσει να το πουλήσει 40.000, στο 1/5 της αξίας του και να σταματήσει να έχει και τη μηνιαία απολαβή των 500 ευρώ. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με τη δημόσια περιουσία. Αν αυτό δεν είναι λεηλασία, τότε τι άλλο θα μπορούσε να ονομαστεί λεηλασία;»

Σε συνέντευξη Τύπου, που έδωσε κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην Κοζάνη, αναφερόμενος στην κυβέρνηση Παπαδήμου, υπογράμμισε ότι «απέναντι στον κ. Παπαδήμο και σε όλους όσοι μας κυβερνούν με δοτές διαδικασίες και με κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες, που δεν αντιστοιχούν στην κοινωνική πραγματικότητα, να κρατήσουμε το όπλο της δημοκρατίας και να δώσουμε τον λόγο στο λαό. Οι ώρες τις εξουσίας τους, είτε με διαδικασίες συνταγματικής εκτροπής είτε με διαδικασίες νέων κυβερνήσεων τις οποίες θα τις φτιάχνουν με ημερομηνία λήξης βάζοντας στην κυβέρνηση τον Καρατζαφέρη με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, οι ώρες τις εξουσίας τους όμως είναι μετρημένες. Διότι η πραγματική δύναμη του λαού είναι αυτή που μπορεί να αλλάξει τα πράγματα». 

Ο κ. Τσίπρας παρουσίασε, επίσης, την πρόταση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α για τη δημιουργία ενός νέου συνασπισμού εξουσίας και παρατήρησε: «Εμείς καλούμε όλους τους πολίτες και όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις που σήμερα αναγνωρίζουν ότι μέγιστη προτεραιότητα είναι να σώσουμε τη χώρα και την προοπτική βιωσιμότητα αυτού του τόπου και αυτού του λαού και τους καλούμε σε ένα ευρύ μέτωπο για να ανατρέψουμε αυτούς τους φαύλους, οι οποίοι μας οδήγησαν ως εδώ και να προστατέψουμε τα κυριαρχικά δικαιώματα κυρίως όμως το δικαίωμα στη ζωή όχι στην επιβίωση, στη ζωή και στην εργασία αυτού του λαού».
TAGS