«Θεωρούμε τη 19η Φεβρουαρίου την καταλληλότερη ημερομηνία εκλογών», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., Γιάννης Μιχελάκης μιλώντας στο «Βήμα 99,5».
Σχολιάζοντας τα όσα υποστηρίζει η Ν.Δ. περί αναδιαπραγμάτευσης των όρων του Μνημονίου τόνισε χαρακτηριστικά:

Όχι μόνο υπάρχει, αλλά επίσημα μπήκε στο τραπέζι από τη στιγμή που το ΔΝΤ αποδέχθηκε επισήμως την επιστολή του προέδρου της Ν.Δ. που μιλά για τροποποιήσεις. Στον επόμενο προϋπολογισμό, ο οποίος θα πρέπει να είναι πλεονασματικός, με δεδομένο ότι θα ισχύσει η απόφαση της 26ης Οκτωβρίου, θα πρέπει να αναλάβουμε εμείς το θέμα του ελλείμματος και οι ξένοι να αναλάβουν το θέμα του χρέους. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ζούμε με αυτά που παράγουμε. Δηλαδή, να έχουμε πλεονασματικούς προϋπολογισμούς. Η πολιτική λοιπόν την οποία θα πρέπει να εφαρμόσουμε είναι μια πολιτική που θα βάλει μπροστά τη μηχανή και θα παράγει πλούτο. Με την πολιτική που εφαρμόζεται δύο χρόνια τώρα, είδατε πρόσφατα τον Ραχόι στην Ισπανία να λέει ότι το μόνο πράγμα που δεν πρόκειται να κάνει είναι να κόψει συντάξεις. Και τώρα όλοι ανακάλυψαν ξαφνικά αυτό που εμείς φωνάζουμε εδώ και δύο χρόνια – και είναι και η μόνη προεκλογική δέσμευση του κ. Σαμαρά, μαζί με το θέμα των πολυτέκνων: το θέμα των συντάξεων. Ξέρετε πολύ καλά ότι οι συνταξιούχοι και εμείς που έχουμε πει για την αποκατάσταση των αδικιών όσων παίρνουν κάτω από 700 ευρώ, τα χρήματα αυτά θα επιστρέψουν στην πραγματική οικονομία και μ’ αυτά τα μέτρα του δήθεν άμεσου αποτελέσματος φτάσαμε στο σημείο να έχουμε ύφεση για πάρα πολλά χρόνια, που δεν έχει συμβεί ποτέ στην Ελλάδα ή σε οικονομικά ανεπτυγμένη χώρα μεταπολεμικά ποτέ και ζούμε το δράμα που ζούμε σήμερα. Άρα, η ανάγκη αλλαγής πολιτικής είναι άμεση και επιτακτική. Δεν μπορεί να γίνει πια διαφορετικά. Για να έχει και νόημα αυτό που προτείνουμε εμείς.  

Για τη στήριξη στην κυβέρνηση Παπαδήμου και τον ακριβή χρόνο των εκλογών:

Έχουμε προτείνει μέτρα και έχουμε συμφωνήσει και σε μέτρα που δεν είναι καθόλου εύκολα. Ένα απλό παράδειγμα: έχουμε υποστηρίξει διαρθρωτικές αλλαγές που δεν έχουν γίνει, έχουμε υποστηρίξει αποκρατικοποιήσεις που δεν έχουν γίνει, έχουμε υποστηρίξει άλλα μέτρα που προωθούν μεταρρυθμίσεις που δεν έχουν γίνει. Με όλα αυτά, νομίζετε ότι η δουλειά της επόμενης κυβέρνησης θα είναι εύκολη;

Η ημερομηνία των εκλογών εξαρτάται από την ολοκλήρωση του PSI. Όμως, η 19η Φεβρουαρίου δεν βγήκε στον αέρα από εμάς ούτε την αποφασίσαμε εμείς ελαφρά τη καρδία. Έγινε σε συνεννόηση με τον κ. Βενιζέλο και το επιτελείο του και η ανακοίνωση που βγήκε σας θυμίζω ότι φέρει την υπογραφή του ΥΠΟΙΚ. Η ημερομηνία αυτή λοιπόν είναι σε συνεννόηση με τους ανθρώπους που γνωρίζουν τον οδικό χάρτη για την υλοποίηση της απόφασης της 26ης Οκτωβρίου και γι’ αυτό είπαμε την 19η Φεβρουαρίου. Επειδή ακούγονται πάρα πολλά τον τελευταίο καιρό για το θέμα, θέλω να σας πω ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καμία καθυστέρηση στο PSI που να δικαιολογεί την οποιαδήποτε συζήτηση για αλλαγή της καταλληλότερης ημερομηνίας για τη διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών. Άρα, εμείς μένουμε στο ότι θεωρούμε την 19η Φεβρουαρίου ως την καταλληλότερη ημερομηνία για τη διεξαγωγή των εκλογών.  

Για το αποτέλεσμα των εκλογών:

Δεν βλέπουμε κάτι άλλο πέραν της αυτοδυναμίας της Ν.Δ. Αυτός είναι ο στόχος μας και γι’ αυτό παλεύουμε και αυτό δεν έχει να κάνει με το ότι θέλουμε την εξουσία, όπως μπορεί κάποιοι να βιαστούν να πουν και να ρίξουν λάσπη. Πρέπει να υπάρχει μια ισχυρή κυβέρνηση και ο κ. Σαμαράς, εφόσον τον επιλέξει ο λαός, να έχει μια ισχυρή εντολή για να μπορέσει να διαπραγματευτεί την αλλαγή πολιτικής. Ένα πράγμα που δεν έχει συμβεί εδώ και δύο χρόνια και ο τόπος το έχει πληρώσει ακριβά.
 
Για τις εσωτερικές έριδες στη Ν.Δ.:

Ο πρόεδρος του κόμματος το ξεκαθάρισε πρόσφατα με μια δήλωσή του και δεν νομίζω ότι αυτή τη στιγμή το κόμμα σπαράσσεται ή πηγαίνει προς τις εκλογές με αντιθέσεις και διχασμένο. Κάθε άλλο, μάλιστα. Και επειδή σήμερα κλείνουν δύο χρόνια από τότε που ο κ. Σαμαράς εξελέγη στην ηγεσία της Ν.Δ., να θυμηθούμε πώς ήταν η Ν.Δ. δύο χρόνια πριν; Όχι μόνο με την κατάσταση που ήταν την εκλογική και τη διαφορά των 11 μονάδων που δίνουν σήμερα οι δημοσκοπήσεις, αλλά να θυμηθούμε και την κατάσταση της χώρας. Εκεί θα διαπιστώσετε λοιπόν τα τεράστια βήματα που έχουν γίνει από το Νοέμβριο του 2009 στη χώρα, για να διαπιστώσετε και τα τεράστια βήματα που έχουν γίνει στο κόμμα. Πραγματικά νομίζω ότι δεν έχει καμία σχέση ο Νοέμβριος του 2009 με το σήμερα.