Ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ., Μάξιμος Χαρακόπουλος μίλησε στον ΒΗΜΑFM 99,5 για τα εσωτερικά της ΝΔ, τη στήριξη προς την κυβέρνηση Παπαδήμου και το χρόνο των εκλογών. Απαντώντας σε ερώτηση για την στήριξη στην κυβέρνηση. τόνισε ότι η Ν.Δ. βρίσκεται με την ψήφο του ελληνικού λαού στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στηρίζουμε την κυβέρνηση Παπαδήμου, η οποία έχει μια συγκεκριμένη αποστολή και μία συγκεκριμένη εντολή. Το γεγονός ότι στηρίζουμε την κυβέρνηση Παπαδήμου και αύριο θα δώσουμε και ψήφο στον προϋπολογισμό δεν σημαίνει ότι βάζουμε νερό στο κρασί μας για λάθη στις ακολουθούμενες πολιτικές που θεωρούμε λανθασμένες ή ότι παραιτούμαστε του δικαιώματός μας να διορθώσουμε αυτά τα λάθη μετά τις εκλογές της 19ης Φεβρουαρίου.  

Για το χρόνο των εκλογών:


Η ημερομηνία της 19ης Φεβρουαρίου, ως καταλληλότερη ημερομηνία για τη διεξαγωγή των εκλογών, δεν είναι μια ημερομηνία που βγήκε αυθαίρετα κατ’ απαίτηση της Ν.Δ. Είναι μια ημερομηνία στην οποία κατέληξαν τα επιτελεία των δύο κομμάτων μετά από μια συνάντηση στο γραφείο του κ. Βενιζέλου, όπου και εκτιμήθηκε από τον ΥΠΟΙΚ ότι τότε μπορούν να διεξαχθούν οι εκλογές, διότι μέσα στο Δεκέμβριο θα έρθει η δανειακή σύμβαση στη Βουλή και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου θα ολοκληρωθεί το PSI. Η ημερομηνία των εκλογών εξαρτάται μόνο από την ολοκλήρωση του PSI.

Εάν θα χρειαστούν δυο-τρεις παραπάνω εβδομάδες για το PSI, εδώ είμαστε να το δούμε. Υπάρχει όμως ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Από εκεί και πέρα, νομίζω ότι και τα φαινόμενα ασυνεννοησίας που παρατηρούνται ήδη δυστυχώς μεταξύ υπουργών όχι μόνο του ΠΑΣΟΚ – αναφέρομαι στις δηλώσεις Πάγκαλου κατά του ΥΠΟΙΚ και του προκατόχου του ή του κ. Παπουτσή – ή μεταξύ του ΛΑΟΣ και του ΠΑΣΟΚ, δείχνουν ότι δεν μπορεί να είναι μια κυβέρνηση μακράς πνοής και πρέπει σε κάποια στιγμή να μιλήσει επιτέλους και ο λαός. Βλέπουμε όμως από πλευράς ΠΑΣΟΚ να οδηγούνται υπουργοί σε κινήσεις που δείχνουν ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο. Η τελευταία καταγγελία από πλευράς Ν.Δ. περί σχεδίου επηρεασμού των ΜΜΕ με κρατική διαφήμιση είναι μια σοβαρή καταγγελία.