Η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας στην Ελλάδα κύριος στόχος της ομάδας δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είπε ο επικεφαλής της ομάδας Χορστ Ράιχενμπαχ. Η προσπάθεια αυτή, όπως είπε, αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά το επιχειρηματικό περιβάλλον.

Εκτίμησε ότι είναι πιθανή η αναθεώρηση των μέτρων υποστήριξης προς την Ελλάδα που υλοποιεί η ομάδα δράσης όταν θα οριστικοποιηθούν οι όροι του δεύτερου πακέτου στήριξης της χώρας.

Αναφέρθηκε επίσης και στο ζήτημα της διαχείρισης απορριμμάτων στην Ελλάδα, το ποίο χαρακτήρισε ιδιαίτερα πολύπλοκο και είπε ότι τους επόμενους μήνες θα πρέπει να διαμορφωθεί ένα μεγάλο σχέδιο προκειμένου να αποφύγει η Ελλάδα την επιβολή υψηλών και δυσβάσταχτων προστίμων.

Τέλος, ο κ. Ράιχενμπαχ είπε ότι τα τελευταία χρόνια, λόγω της ύφεσης αλλά και των πρόσθετων φορολογικών μέτρων η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων καταναλωτών έχει μειωθεί κατά 14% όταν την ίδια ώρα σε άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα, όπως η Πορτογαλία, το ποσοστό αυτό διαμορφώνεται σε 5%.