Για μεθοδεύσεις που οδηγούν χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία προκειμένου να καλυφθεί η διόγκωση του κράτους λόγω των «παράνομων προσλήψεων» της κυβέρνησης Παπανδρέου, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γ. Μιχελάκης. Όπως υποστήριξε ο κ. Μιχελάκης, η προηγούμενη κυβέρνηση «παραβιάζοντας τους νόμους που η ίδια ψήφισε», προχώρησε τόσο το 2010, όσο και το 2011, «σε χιλιάδες παράνομες προσλήψεις, που συνέβαλαν στον εκτροχιασμό του Προϋπολογισμού». Για να καλύψει τη διόγκωση του σπάταλου δημόσιου τομέα, πρόσθεσε, η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου μεθόδευσε σχέδιο μαζικών απολύσεων «με το μανδύα της δήθεν εργασιακής εφεδρείας».

«Σήμερα, ως αποτέλεσμα των παράνομων εκείνων προσλήψεων, που εξακολουθούν να προστατεύονται μέσα από άδικες μεθοδεύσεις, χιλιάδες εργαζόμενοι οδηγούνται στην ανεργία και την απόγνωση», επισήμανε, συμπληρώνοντας ότι την ίδια στιγμή, κρίσιμες υπηρεσίες του Δημοσίου «παραλύουν και παραδίδονται στο απόλυτο χάος».

«Είναι η πιο ανήθικη, άδικη και ουσιαστικά παράνομη μεθόδευση των δύο τελευταίων χρόνων. Μεθόδευση για την οποία είναι υπόλογοι όλοι οι συναρμόδιοι Υπουργοί», κατέληξε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.