Ανήσυχος για το μέλλον της Ευρώπης και κατά συνέπεια για την 7η δόση του δανείου, εμφανίστηκε στη συνάντηση του με τον Φώτη Κουβέλη ο Λουκάς Παπαδήμος. Ταυτοχρόνως ο πρωθυπουργός, χωρίς να κάνει σαφή αναφορά, άφησε να εννοηθεί ότι θα ήθελε να παραταθεί η ημερομηνία των εκλογών. Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες, διήρκεσε περίπου μια ώρα και 20 λεπτά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπαδήμος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η δανειακή σύμβαση θα προχωρήσει. Ταυτοχρόνως εξέφρασε ανησυχία για το μέλλον της ευρωζώνης, εκτιμώντας ότι δεν πρόκειται να ληφθούν αποφάσεις στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής. Όπως είπε, τον ανησυχεί το χρέος της Ιταλίας και η εμμονή της Γερμανίας για να αναθεωρηθούν οι συνθήκες ώστε να υπάρχει μηχανισμός απευθείας ελέγχου των πιθανών αποκλίσεων από τους οικονομικούς στόχους.

Από την πλευρά του ο Φώτης Κουβέλης έθεσε εσωτερικά ζητήματα που κατά τη γνώμη του πρέπει να αντιμετωπιστούν τάχιστα. Και συγκεκριμένα, την αναγκαιότητα να υπάρχει δίκτυ κοινωνικής προστασίας, να δρομολογηθεί το 5ετές αναπτυξιακό και να υπάρξουν κριτήρια για το χαράτσι (μέσω ΔΕΗ) στα ακίνητα.

Ο κ. Παπαδήμος- σύμφωνα με πληροφορίες, δεν εμφανίστηκε αρνητικός στον προβληματισμό και τις επισημάνσεις του κ. Κουβέλη.
Αντιθέτως- σύμφωνα με άλλες πηγές, εξέφρασε κάποιους φόβους για την αποτελεσματικότητα της δημόσιας διοίκησης και του κρατικού μηχανισμού, αφήνοντας να εννοηθεί ότι έχει διαπιστώσει προβλήματα δυσλειτουργίας.