Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης θέτει σήμερα το ζήτημα της εφεδρείας και τις κομματικές μεθοδεύσεις του ΠΑΣΟΚ στην εφαρμογή του. Η ανακοίνωση του κ. Μιχελάκη είναι προφανές ότι θα πρέπει να απαντηθεί από την κυβέρνηση. Ο νεοφώτιστος κυβερνητικός εκπρόσωπος, πρώην διευθυντής της εφημερίδας «Το Βήμα» και στενός συνεργάτης του κ. Ψυχάρη, Παντελής Καψής, καλείται να δώσει απάντηση στη Νέα Δημοκρατία η οποία συμμετέχει πλόεν στην κυβέρνηση της οποίας ο ίδιος είναι εκπρόσωπος.
Στην ανακοίνωση του ο κ. Μιχελάκης αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η έναρξη εφαρμογής της εργασιακής εφεδρείας – με τον τρόπο που τη μεθόδευσε και την ψήφισε η κυβέρνηση Παπανδρέου – πέρα από τις αδικίες και τις δυσλειτουργίες που προκαλεί, εγείρει τεράστια πολιτικά και ηθικά ζητήματα.

Οι εμπνευστές του σχετικού νόμου αφού εξαίρεσαν από την εφεδρεία, όχι μόνον τους 

Γενικούς Διευθυντές, αλλά και τους Αναπληρωτές Γενικούς Διευθυντές -θέσεις δηλαδή που δεν αναγνωρίζονται από το δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα- έσπευσαν να καλύψουν τις θέσεις αυτές με υπαλλήλους της αρεσκείας τους. 

Επιπλέον: Προχώρησαν σε μετατάξεις “ημετέρων” από θέσεις του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα που πρόκειται να καταργηθούν, σε θέσεις του στενού Δημόσιου Τομέα που δεν καταργούνται. Ήταν άλλη μια σκανδαλώδης μεθόδευση με την οποία οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ διέσωσαν τους“δικούς τους” από την απόλυση, που οι ίδιοι μεθόδευσαν με τη δήθεν εφεδρεία. 

Ξεκαθαρίζουμε από τώρα ότι οι ανήθικες αυτές κομματικές μεθοδεύσεις δεν γίνονται ανεκτές και θα καταργηθούν».


Σχετικά Θέματα:


Ο Παντελής Καψής είναι ο νέος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος