«Δεν είναι αυτονόητο ότι θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές» διευκρίνισε σήμερα το πρωί, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος.   Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο κ. Πάγκαλος δήλωσε ευτυχής που συμμετέχει στην κυβέρνηση Παπαδήμου και σημείωσε ότι δεν έχει κάνει ρουσφέτια και γνωστοποίησε πως σκοπεύει να γράψει βιβλίο για το ποιοι τα φάγανε και πως.   

Ο κ. Πάγκαλος δήλωσε υπέρ της άποψης να παράγεται πλούτος και να διανέμεται δίκαια, αλλά όπως είπε «όταν παράγουμε χρέη, διανέμονται χρέη και διανέμονται πάντα άδικα».   

Για το ΠΑΣΟΚ είπε ότι πρέπει να διαμορφώσει την πολιτική του φυσιογνωμία και για τον Γιώργο Παπανδρέου, σημείωσε ότι τη θητεία του
σημάδεψαν σημαντικές πράξεις, αποτελέσματα και μεταρρυθμίσεις, και υπογράμμισε ότι και μόνο το γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός κατάφερε η Ελλάδα να δανείζεται με επιτόκιο κοντά στο 5%, ήταν από μόνο του τεράστια επιτυχία.   

Αναφερόμενος στο τέλος ακίνητης περιουσίας μέσω της ΔΕΗ, είπε ότι έχει ενδοιασμούς για τις εισπράξεις τελών μέσω ΕΡΤ.   

Επίσης, ζήτησε να δημοσιεύεται στο διαδίκτυο το πόθεν έσχες των ανώτατων κρατικών λειτουργών και όσων έχουν εξουσία.   

Ο κ. Πάγκαλος υπογράμμισε ότι κανείς δεν εμπόδισε τα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής ή άλλες προσωπικότητες να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση και απαντώντας σε ερώτηση γιατί δεν προσκλήθηκε ο Φώτης Κουβέλης, είπε ότι είχε σπεύσει να δηλώσει από πριν ότι δεν προσέρχεται. Απαντώντας στο αν υπάρχει ενδεχόμενο συνεργασίας ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατικής Αριστεράς, είπε ότι «ο Φώτης Κουβέλης θα ήταν μία ενδιαφέρουσα εξέλιξη, αλλά καταψήφισε την κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ήθελε να μη στείλει ο Αντώνης Σαμαράς τις επιστολές.

Παρακολουθώ τις κινήσεις του και δεν ξέρω τι κάνει».  

Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της νέας κυβέρνησης, είπε ότι οι δύο στόχοι, το PSI – εκταμίευση 6ης δόσης και ο προϋπολογισμός, μπορεί να μην έχουν ολοκληρωθεί ως τις 19 Φεβρουαρίου.  

Σε ερώτηση για το αν το ΠΑΣΟΚ θα πάει με αρχηγό τον Γιώργο Παπανδρέου στις εκλογές, είπε ότι δεν επιθυμεί να απαντήσει.   

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημείωσε ότι θέλει να συνεχίσει να κάνει αυτό που κάνει, ωστόσο ποτέ δεν είχε «την αυταπάτη του μακρινού ορίζοντα στην πολιτικής.   

Τέλος ο κ. Πάγκαλος σημείωσε ότι θεωρούσε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι η κεντροαριστερά και εξήγησε ότι δεν είναι ξεκάθαρο αν το ΠΑΣΟΚ plus, για το οποίο μίλησε η Άννα Διαμαντοπούλου, αφορά νέους χώρους ή νέες αντιλήψεις.