Στις 15 Δεκεμβρίου θα αναρτηθούν για πρώτη φορά στο διαδίκτυο τα πόθεν έσχες των βουλευτών, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα tovima.gr. Όπως είπε ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Ευαγ. Αργύρης τα πόθεν έσχες θα παραμείνουν στο διαδίκτυο, ώστε να έχουν πρόσβαση σ΄ αυτά όλοι οι πολίτες, για 20 ημέρες.

Για να ληφθεί απόφαση να αναρτηθούν τα πόθεν έσχες στο διαδίκτυο σημαίνει ότι η Βουλή των Ελλήνων πήρε το πράσινο φως από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας tovima.gr, από την οικονομική και περιουσιακή κατάσταση των βουλευτών αναφέρουν ότι δεν υπήρξαν αξιόλογες μεταβολές, παρά την οικονομική κρίση.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει τουλάχιστον μία περίπτωση, πρώην υπουργού, που τα περιουσιακά του στοιχεία (αυτά δηλαδή που δήλωσε στο πόθεν έσχες) δεν δικαιολογούνται από τα εισόδήματά  του. Ο εν λόγω πρώην υπουργός αναμένεται να κληθεί να δώσει εξηγήσεις. Την ίδια ώρα οι βουλευτές εισέπραξαν την 1η Δεκεμβρίου (ημέρα μισθοδοσίας τους) μειωμένες αποδοχές που φθάνουν έως και τις 3.000 ευρώ.

Το ποσό αυτό προήλθε από τις περικοπές που τους έγιναν και από γεγονός ότι τους παρακρατήθηκε ένα μισθός, όπως είχε αποφασισθεί και ανακοινωθεί από τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικο. Ο μισθός έχει παρακρατηθεί σε τρεις δόσεις.

Πηγή: tovima.gr