Για «φαντασιώσεις» της ΝΔ κάνει λόγο το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης απαντώντας στις καταγγελίες του Γ. Μιχελάκη για κομματικές μεθοδεύσεις όσον αφορά στην εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας. Έντονη η αντίδραση της ΝΔ, η οποία διά στόματος Γ. Μιχελάκη, ο οποίος κατηγόρησε τον κ. Ρέππα ότι προσπαθεί να μεταθέσει τις ευθύνες της κυβέρνησης Παπανδρέου σε οποιουσδήποτε άλλου.  «Είναι κρίμα για την ΝΔ και τον εκπρόσωπό της να παριστάνουν την αντιπολίτευση στον εαυτό τους, νομίζοντας ότι με ψέματα θα συλλέξουν ψήφους ανθρώπων, που θίγονται από το μέτρο της εφεδρείας», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου, ξεκαθαρίζοντας ότι κανείς δεν εξαιρείται, εφ' όσον έχει συμπληρώσει συγκεκριμένη ηλικία και συγκεκριμένα χρόνια υπηρεσίας τόνισε στην Ανακοίνωση του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

«Ούτε "ημέτεροι", ούτε "υμέτεροι", ούτε μετατασσόμενοι, ούτε οποιοσδήποτε άλλος μπορεί να την αποφύγει. Τα κριτήρια είναι αντικειμενικά και εφαρμόζονται αυτόματα», υπογραμμίζει η ηγεσία του υπουργείου, επισημαίνοντας ότι η εφαρμογή του νόμου είναι «απρόσωπη και αμερόληπτη».

Διευκρινίζει παράλληλα ότι οι επιλογές Γενικών Διευθυντών και αναπληρωτών, έχουν γίνει όπως ο νόμος προβλέπει «σε ανύποπτο χρόνο, που δεν είχε καμιά σχέση με τον χρόνο ψήφισης του νόμου για την εφεδρεία».

«Οποιαδήποτε σχετική σύνδεση είναι κακόβουλη. Η εξαίρεση από την εφεδρεία αφορά μόνο στους Γενικούς Διευθυντές και μόνον αναπληρωτές, που, πριν την ψήφιση του νόμου, είχαν οριστεί και ασκούσαν ήδη καθήκοντα Γενικού Διευθυντή», προσθέτει η ανακοίνωση, καταλήγοντας:  «δυστυχώς, με άγνοια νόμων, με λογικές ακροβασίες και με χονδροειδή ψέματα δεν μπορείς να έχεις απαίτηση να κυβερνήσεις, γίνεσαι επικίνδυνος».


Μιχελάκης: Ο κ. Ρέππας προσπαθεί να μεταθέσει αλλού τις ευθύνες της κυβέρνησης Παπανδρέου 

Την αντίδραση του Γ. Μιχελάκη προκάλεσε η ανακοίνωση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με την οποία η ηγεσία του υπουργείου χαρακτήριζε «φανασιώσεις» της ΝΔ τις καταγγελίες περί κομματικών μεθοδεύσεων κατά την εφαρμογή της εφεδρείας.

«Οι Έλληνες ξέρουν πολύ καλά ποιοι είναι επικίνδυνοι και ποιοι όχι.

Σε κάθε περίπτωση κάνει τεράστιο λάθος ο κ. Ρέππας, εάν νομίζει πως μπορεί να μεταθέσει τις ευθύνες της κυβέρνησης Παπανδρέου σε οποιουσδήποτε άλλους», αντιτείνει ο κ. Μιχελάκης.

Επαναλαμβάνει επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ αφού παραβίασε τους νόμους που ψήφισε έκανε παράνομες προσλήψεις, οι οποίες όπως είπε, «είναι μια από τις αιτίες για τα πρόσθετα επώδυνα μέτρα και τις απολύσεις που μόνοι τους αποφάσισαν, μόνοι τους ψήφισαν και μόνοι τους εκτελούν με το μανδύα της δήθεν εργασιακής εφεδρείας».

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ κατηγορεί τον αρμόδιο υπουργό ότι ομολογεί ότι γίνονται εξαιρέσεις και ότι οι εξαιρέσεις αφορούν αυτούς που οι ίδιοι είχαν επιλέξει, παραπέμποντας στη φράση της ανακοίνωσης του υπουργείου ότι «η εξαίρεση από την εφεδρεία αφορά μόνο στους Γενικούς Διευθυντές και μόνον αναπληρωτές που πριν την ψήφιση του νόμου είχαν οριστεί». «Από την εφεδρεία –με βάση το δικό τους νόμο- εξαιρούνται και πολλοί άλλοι.

Όπως, για παράδειγμα, πολλοί από εκείνους που υπηρετούσαν σε φορείς που καταργούνται ή συγχωνεύονται, αλλά μετατάχθηκαν σε άλλους φορείς. Είναι άλλη μια μεθόδευση με την οποία φρόντισαν να διασώσουν “δικούς τους”», προσθέτει. «Οι αδικίες που υπερασπίζεται ο κ. Ρέππας, είτε αφορούν τις παράνομες προσλήψεις, είτε την εφεδρεία, είτε ο,τιδήποτε άλλο είχαν μεθοδεύσει, δεν γίνονται δεκτές», καταλήγει ο κ. Μιχελάκης.

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης απάντησε στα όσα είπε ο κ. Μιχελάκης: Η ΑντιΣυμπολίτευση είναι μια επινόηση της Ν.Δ. Την εκθέτει στα μάτια των πολιτών που απαιτούν ευθύνη, σοβαρότητα και ειλικρίνεια από την Κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μιχελάκης είχε επισημάνει νωρίτερα σήμερα ότι η έναρξη εφαρμογής της εργασιακής εφεδρείας «με τον τρόπο που τη μεθόδευσε και την ψήφισε η κυβέρνηση Παπανδρέου, πέρα από τις αδικίες και τις δυσλειτουργίες που προκαλεί, εγείρει τεράστια πολιτικά και ηθικά ζητήματα».

Είχε κάνει επίσης λόγο για «ανήθικες κομματικές μεθοδεύσεις», οι οποίες, όπως είπε, «δεν γίνονται ανεκτές και θα καταργηθούν».

Σχετικό θέμα:  Πρώτο crash test Μιχελάκη- Καψή με αφορμή την εφεδρεία