Την ώρα που η Νέα Δημοκρατία, παρά τη συμμετοχή της στην μεταβατική κυβέρνηση, συνεχίζει την τακτική της αντιπολίτευσης, με το βλέμμα στις προσεχείς εκλογές, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος με δηλώσεις του διαφοροποιήθηκε από την κομματική γραμμή και εξέφρασε την ανάγκη για στήριξη της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, μιλώντας στον Flash, ο κ. Αβραμόπουλος χαρακτήρισε οξύμωρο να αντιπολιτεύονται τα κόμματα την κυβέρνηση που στηρίζουν.

Μάλιστα, κρατώντας σαφείς αποστάσεις από τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ  ότι «η κυβέρνηση Παπαδήμου λειτουργεί υπηρεσιακά, είναι ειδικού σκοπού και περιορισμένου χρόνου», είπε χαρακτηριστικά ότι «η κυβέρνηση είναι συνταγματική, δεν έχει υπηρεσιακό χαρακτήρα, άρα μπορεί ακόμα και να εισηγείται νομοθετήματα». 

«Εγώ είμαι μέλος της κυβέρνησης. Και η κυβέρνηση δεν είναι ούτε της Ν.Δ., ούτε του ΠαΣοΚ, ούτε του ΛΑΟΣ» τόνισε στη συνέχεια ο κ. Αβραμόπουλος και πρόσθεσε, στέλνοντας πολλαπλό μήνυμα στα στελέχη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης:

 «Εθνική συνεργασία και συνεννόηση. Είναι το μήνυμα των καιρών. Έχουν αλλάξει τα πράγματα. Οι σκληροπυρηνικές κομματικές επιλογές έχουν ξεπεραστεί από τις εξελίξεις».