Συνεχίζεται η οξεία αντιπαράθεση της Νέας Δημοκρατίας-Δημήτρη Ρέππα, με τον εκπρόσωπο του κόμματος Γιάννη Μιχελάκη να καλεί τον υπουργό υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης να «μην προστατεύει κομματικές μεθοδεύσεις». Απάντηση εξέδωσε το υπουργείο του κ. Ρέππα κάνοντας λόγο για «αντισυμπολιτευόμενη ψευδολογία της Ν.Δ. δεν έχει τέλος, αφού απέχει από τις αρχές της ευθύνης, της σοβαρότητας και της ειλικρίνειας που πρέπει να χαρακτηρίζει όλους μας». Ο κ. Μιχελάκης είπε ότι «ο κ. Ρέππας, αντί να προστατεύει κομματικές μεθοδεύσεις, οφείλει να ανακαλέσει τα αποτελέσματά τους. Αντί να συγκαλύπτει παράνομες πράξεις που προκαλούν βλάβη του δημοσίου συμφέροντος, να αναλάβει άμεσα τις επιβαλλόμενες πρωτοβουλίες, για την αποκατάσταση της νομιμότητας».

Παράλληλα, τόνισε για τον υπουργό ότι «επειδή, προσποιείται άγνοια και αμνησία, του θυμίζουμε:

-Για τις παράνομες προσλήψεις: Η τελευταία έκθεση της Ε.Ε. (στη σελ. 50) αναφέρει ότι, ενώ "καθ’ όλη τη διάρκεια του 2011, έπρεπε να είχαν επιτραπεί 5.333 προσλήψεις, παρόλα αυτά το πρώτο και το δεύτερο τρίμηνο του 2011, ο αριθμός των προσλήψεων υπολογίζεται σε 10.862”. Συνιστούν – ναι ή όχι; - οι προσλήψεις αυτές παραβίαση του νόμου που ψήφισε η ίδια κυβέρνηση και προκαλούν – ναι ή όχι; -βλάβη του δημόσιου συμφέροντος; Συνέβαλαν – ναι ή όχι;- στον εκτροχιασμό του Προϋπολογισμού; Είναι ή δεν είναι ανήθικες, αφού εξαιτίας τους γίνονται τώρα μαζικές απολύσεις με το φερετζέ της εφεδρείας;

-Προσλήψεις την ώρα που κατέρρεε η κυβέρνηση Παπανδρέου: Την ώρα που κατέρρεε η κυβέρνηση Παπανδρέου (από 4 έως 11 Νοεμβρίου) μόνο στο υπουργείο Οικονομικών έγιναν οχτώ πολιτικοί διορισμοί μετακλητών υπαλλήλων: Τέσσερις στο γραφείο του κ. Οικονόμου, μία στο γραφείο του κ. Βενιζέλου και τρεις στο Σ.Ο.Ε. (Επισυνάπτονται οι οκτώ σχετικές αποφάσεις).

-Για την εξαίρεση αναπληρωτών διευθυντών από εφεδρεία: Ο κ. Ρέππας σε εγκύκλιό του στις 31.10.2001, αναφέρει: “Προκειμένου ο αναπληρωτής προϊσταμένου Γενικής Διεύθυνσης να εξαιρεθεί από τις διατάξεις των υποπαραγράφων 1β και 1γ του άρθρου 33 του ν.4024/2011, περί αυτοδίκαιης απόλυσης και προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας, θα πρέπει ο ορισμός τους να έχει γίνει με πράξη του αρμοδίου προς τούτο οργάνου”.  Η ίδια εγκύκλιος κατά παράβαση των νόμων προβλέπει την τοποθέτησή τους   με απόφαση του Υπουργού ή του οικείου οργάνου διοίκησης. Παραβιάζεται – ναι ή όχι – ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας που προβλέπει μόνον κατ΄ ανάγκη αναπλήρωση; Ποιος γίνεται επικίνδυνος αγνοώντας και καταστρατηγώντας τους νόμους; Και τέλος: Ποια άλλη απόδειξη εξαίρεσης από την εφεδρεία θέλει ο κ. Ρέππας πέρα από τη δική του εγκύκλιο;

-Για το βόλεμα κομματικών φίλων και συγγενών: Μερικά μόνο από τα πολλά, αλλά χαρακτηριστικά παραδείγματα: Ο διοικητής του ΟΑΕΔ Ηλίας Κικίλιας, με το ΦΕΚ 460/7.6.2010, διορίζει την κουνιάδα του ως γραμματέα του. Με το ΦΕΚ 1303/ 31.12.2010, μετατάσσει τη σύζυγό του από το “Παρατηρητήριο Α.Ε.” που καταργείται, στον ΟΑΕΔ που δεν καταργείται. Και με το ΦΕΚ Γ297/2.5.2011 τη μετατάσσει στο Ελεγκτικό Συνέδριο, όπου οι αμοιβές είναι υψηλότερες. Είναι ή δεν είναι οι αποφάσεις αυτές ρουσφετολογικές; Αφαιρούν – ναι ή όχι – βόλεμα των δικών τους και διάσωση από την εφεδρεία;» καταλήγει η ανακοίνωση.

«Η αντισυμπολιτευόμενη ψευδολογία της Ν.Δ. δεν έχει τέλος»

Σκληρή απάντηση επεφύλασσε το υπουργείο του κ. Ρέππα, στην ανακοίνωση του κ. Μιχελάκη:

«Η αντισυμπολιτευόμενη ψευδολογία της Ν.Δ. δεν έχει τέλος, αφού απέχει από τις αρχές της ευθύνης, της σοβαρότητας και της ειλικρίνειας που πρέπει να χαρακτηρίζει όλους μας. Όσον αφορά στις δήθεν παράνομες προσλήψεις, επισυνάπτουμε τα αναλυτικά αποστομωτικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011 (βλ. στο συνημμένο).

Όσον αφορά στους αναπληρωτές Γενικούς Διευθυντές επαναλαμβάνουμε ότι κρίθηκαν σε προγενέστερο ανύποπτο χρόνο σύμφωνα με το νόμο και για θέσεις όπου δεν υπήρχε Γενικός Διευθυντής.

Για δε τους μετακλητούς υπαλλήλους, καλείται η Ν.Δ. να πει αν προτείνει την κατάργησή τους, οπότε μπορεί εύκολα με βουλευτές της να φέρει την ανάλογη πρωτοβουλία της στη Βουλή».