Ατυχείς και λανθασμένες χαρακτήρισε τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου, κατά των Αγανακτισμένων σε γαλλικό κανάλι, ο Κώστας Σκανδαλίδης, μιλώντας στο «Μega Σαββατοκύριακο». Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τόνισε για την υβριστική δήλωση του κ. Πάγκαλου στο κανάλι France 5 και στην εκπομπή «Le monde en marche» ότι «είναι ατυχής, γιατί δεν μπορεί συλλήβδην οι Έλληνες να κατατάσσονται σε κατηγορίες και μάλιστα μ' αυτόν τον απόλυτο τρόπο. Υπάρχουν και άνθρωποι που έχουν περάσει σε ένα πολύ δύσκολο στάδιο στης ζωής τους και α είναι πραγματικά αγανακτισμένοι χωρίς να είναι καμία από τις τρεις κατηγορίες που ανέφερε ο κ. Πάγκαλος».

Παράλληλα ο κ. Σκανδαλίδης πρόσθεσε: «Να ρωτήσετε τον ίδιο γιατί μιλάει συχνά και με πολύ καθαρό τρόπο... Έκανα μία κρίση. Είπα ότι δεν συμφωνώ. Είπα ότι είναι ατυχής η δήλωσή του, τι άλλο; Να πάρω μια πέτρα να ρίξω στον κ. Πάγκαλο»;

Παράλληλα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επεσήμανε ότι η κάλυψη του αντιπροέδρου από τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της αρχηγίας στο ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός δήλωσε ότι αυτό είναι κάτι που ο Γιώργος Παπανδρέου θα αντιμετωπίσει το ζήτημα με αίσθημα ευθύνης και είναι μια απόφαση που ο ίδιος πρέπει να την πάρει και να τη σκεφτεί μόνος του:

«Τίθενται θέματα προσώπων ηγεσίας κ.λπ. Θεμιτές οι φιλοδοξίες.. Όλοι θέλουν κι αυτοί που φιλοδοξούν κ.λπ. είναι στελέχη που έχουν μια μακρά θητεία στο ΠΑΣΟΚ. Και θέλουν να δουν τον εαυτό τους στην πρώτη γραμμή της μάχης μέσα από μία διαδικασία. Εγώ λέω πρώτο, θα μιλήσουμε πρώτα για την πολιτική, θα πρέπει να επαναφέρουμε τον διάλογο στο ΠΑΣΟΚ, δεν υπάρχει διάλογος, δεν γίνεται πουθενά. Τι είναι οι εκλογές της αρχηγία; Καλλιστεία; Όταν κατέβηκα υποψήφιος το 2007 είπα, πρώτα η πολιτική, μετά οι θεσμοί μέσα στους οποίους γίνεται ο διάλογος και μετά να ‘ρθουν οι υποψήφιοι. Υπάρχουν όργανα, πολιτικά συμβούλια, εθνικά συμβούλια, υπάρχει γραμματέας, υπάρχουν συνέδρια».

Σε ό,τι αφορά την ημερομηνία διεξαγωγής των πρόωρων εκλογών ο κ. Σκανδαλίδης εκτίμησε ότι αυτές θα γίνουν πριν από το Πάσχα.

Δείτες τις δηλώσεις του Κώστα Σκανδαλίδη για τον Θεόδωρο Πάγκαλο:Πηγή: real.gr