Όπως έγραψε το “ΝP” οι δημοσκοπήσεις που έχουν στα χέρια τους τα κυβερνητικά στελέχη είναι σφόδρα απογοητευτικές για τους υποψηφίους που επέλεξε ο κ. Παπανδρέου για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

O Ραγκούσης εξήγησε-μιλώντας στο ΣΚΑΪ- τα αποτελέσματα των εκλογών δεν μπορεί να μην συναθροιστούν από την κυβέρνηση με άλλα δεδομένα», προσθέτοντας ότι «αν δεν μπορώ πια να συνεχίσω να κυβερνώ, στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, θα χρειαστεί πράγματι να τοποθετηθεί ο ελληνικός λαός μέσα από εθνικές εκλογές».
Παράλληλα ο πρώτος τη τάξει Υπουργός παραδέχθηκε ότι το ΠΑΣΟΚ θα υποστεί ήττα στις εκλογές τονίζοντας ότι “η κυβέρνηση θα εκτιμήσει τη διαφορά μεταξύ του ποσοστού που θα πάρουν οι υποψήφιοι που προτάθηκαν από το ΠΑΣΟΚ και του ποσοστού που θα πάρουν οι υποψήφιοι που προτάθηκαν από τη ΝΔ”
Ο κ. Ραγκούσης γνωρίζει συνεπώς ότι το κόμμα του θα ηττηθεί αλλά αυτό που κυρίως θα μετρήσει είναι η διαφορά ποσοστών ανάμεσα στα δύο κόμματα η οποία είναι απολύτως βέβαιο ότι θα πασπαλιστεί με άφθονο επικοινωνιακό... grant mariner!
Ακόμα, για πρώτη φορά, ο υπουργός Εσωτερικών εξήγησε στους “Νέους Φακέλους” πώς προτίθεται η κυβέρνηση να αποτιμήσει το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών και σε ποια περίπτωση θα καταφύγει σε πρόωρες εκλογές.
Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, ο εκπρόσωπος Τύπου Πάνος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή, σημείωσε ως απαράδεκτο και πρωτοφανές γεγονός τη συσχέτιση εθνικών και τοπικών εκλογών. Μάλιστα υπογράμμισε πως ο πρωθυπουργός «λέει στο εκλογικό σώμα ότι δεν θα είναι αποδεκτό ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα που θα συνιστά αποδοκιμασία για τις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ».