Την ανάγκη να «εστιαστεί το πολιτικό ενδιαφέρον» στην παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη εξέφρασε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης του προϋπολογισμού για το 2012. Συγκεκριμένα, ο κ. Κουβέλης είπε ότι «δοκιμάζεται η εξέλιξη της ΕΕ και είναι αβέβαιη η συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτή  και προφανώς στην ευρωζώνη. Εκεί πρέπει  να εστιαστεί το πολιτικό ενδιαφέρον. Δεν πρέπει η Ελλάδα να ενταχθεί σε καταστάσεις 2ης ταχύτητας στην ευρωζώνη ούτε, πολύ περισσότερο, να αποχωρήσει από την  ΕΕ και την ευρωζώνη, όπως ζητούν κάποιοι. Τότε, η καταστροφή θα είναι ακόμα πιο μεγάλη».

Επιπροσθέτως, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είπε ότι θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό, τον οποίο χαρακτήρισε «συμβατικό», συμπληρώνοντας ότι «δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας ότι θα αναστρέψει την ύφεση. Το ΕΣΠΑ παραμένει σε ύπνωση, καθώς η απορρόφησή του βρίσκεται στο 17,8%. Με αυτά τα δεδομένα, ποιος να πιστέψει ότι θα έχουμε αναστροφή της καλπάζουσας ύφεσης;».

Τέλος, ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι «με ένα εκατομμύριο ανέργους δεν είναι δυνατό να μην υπάρχει δίχτυ κοινωνικής προστασίας. Τι θα γίνει με αυτούς τους ανθρώπους; Πώς θα επιβιώσουν με μειωμένες τις αποδοχές; Η ευθύνη της κυβέρνησης είναι τεράστια. Να προστατευτούν τα ασφαλιστικά ταμεία, γιατί δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν».


Πηγή: protothema.gr
TAGS