Ολομέτωπη επίθεση κατά των συμφερόντων, τα οποία επιχειρούν να χειραγωγήσουν το πολιτικό σύστημα, εξαπέλυσε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, αφήνοντας παράλληλα αιχμές και για τις δηλώσεις του κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που ζήτησε την παραίτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Αναλυτικά, ο κ. Καρχιμάκης είπε ότι ο τέως πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου επιχείρησε να «χτυπήσει» τα συμφέροντα, «που θέλουν να είναι λαθρόβιοι και να παίρνουν δάνεια χωρίς εγγυήσεις και να είναι ρυθμιστές του πολιτικού συστήματος… Θέλουν διαλυμένα και σπαρασσόμενα πολιτικά κόμματα, να τα ελέγχουν και να ανεβάζουν τις ηγεσίες τους».

«Με όλα αυτά επιχείρησε να συγκρουστεί ο Παπανδρέου και λύσσαξαν να μην είναι πρωθυπουργός και συνεχίζουν για να τον λιώσουν, να τον εξευτελίσουν» συμπλήρωσε. Για το λόγο αυτό, τόνισε ότι «απαιτείται σύγκρουση. Δεν μπορεί κάποιοι τηλεπαρουσιαστές να ορίζουν ποιος θα είναι πρωθυπουργός!».

Επιπροσθέτως, σημείωσε με νόημα ότι «απαιτείται δουλειά. Δουλειά από όλους τους υπουργούς και κυρίως από εκείνους που διαχειρίζονται ευρωπαϊκά κονδύλια και καλούνται να διοχετεύσουν του ευρωπαϊκούς πόρους στην αγορά. Πρέπει να το κάνουν», με αποτέλεσμα αρκετοί στην αίθουσα της Ολομέλειας να εκτιμήσουν ότι ο «πολυμήχανος» γραμματέας αφήνει εμμέσως σπόντες για τον υπουργό Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος νωρίτερα, σε τηλεοπτική εκπομπή, ζήτησε την παραίτηση του κ. Παπανδρέου από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

Επιπλέον, ο κ. Καρχιμάκης ανέφερε ότι το έργο κατά της φοροδιαφυγής που έχει ξεκινήσει το υπουργείο Οικονομικών «αρχίζει να φαίνεται» και πρόσθεσε ότι «όταν η σύγκρουση με τη φοροδιαφυγή γίνει αντιληπτή από το λαό, τότε δεν θα χρειάζονται μπάστακες, όπως λέει ο φίλος μου ο Σκανδαλίδης».

Τέλος, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ κάλεσε όλους τους βουλευτές να υπογράψουν υπέρ του ανοίγματος όλων των τραπεζικών λογαριασμών τους, ώστε να φανεί ποιοι διατηρούν καταθέσεις στην Ελβετία.


Πηγή: protothema. gr