Νέο μήνυμα προς τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου έστειλε την Κυριακή ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα της Βουλής.

Κατά τη συζήτηση επί του προϋπολογισμού στην Ολομέλεια, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Όποιος έχει να προτείνει βελτιώσεις τώρα που έχουμε κυβέρνηση εθνικής ενότητας να έρθει να σταθεί δίπλα στον υπουργό Οικονομικών για να διαπραγματευτούμε τώρα για το νέο πρόγραμμα στήριξης. Δεν υπαρχει μετά η θεωρία της επαναδιαπραγμάτευσης. Δεν υπάρχει αντιπολιτευόμενη συμπολίτευση και συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση».

Επισήμανε πως στηρίζει μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας και πολιτικής συναίνεσης, καθώς και πως αγωνίζεται για τη σωτηρία της Ελλάδας από την οικονομική κρίση που την έχει πλήξει.

«Υπάρχουν ευθύνες, και συλλογικές, και ευθύνες των κομμάτων και θεσμών αλλά και ατομικές ευθύνες», εξήγηση ο κ. Βενιζέλος προσθέτοντας και τη δική του ατομική ευθύνη ως υπουργός Οικονομικών.

Αναφερόμενος στη Σύνοδο Κορυφής είπε οτι χρειάζονται γενναίες αποφάσεις απο τους ευρωπαίους: «Αυτό που θέλουμε στη Σύνοδο Κορυφής είναι να ληφθούν αποφάσεις προστασίας ευρωζώνης και να υψώνει τοίχοι προστασίας για χώρες – μέλη. Δεν θέλουμε τρία πράγματα: Ευρωζώνη δύο ταχυτήτων, ανατροπή θεσμικής ισοτιμίας κρατών – μελών και το οριστικό θεσμικό κλείδωμα των ανισοτήτων στο εσωτερικό της ευρωζώνης».

Ζήτησε επίσης τη στήριξη της Βουλής για τους χειρισμούς στο PSI τους οποίους χαρακτήρισε λεπτούς αλλά όχι ακίνδυνους. «Ζητώ πλήρη στήριξη και κάλυψη της Βουλής και κυρίως των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, προκειμένου να πλοηγηθεί η χώρα στην ευτυχή κατάληξη που απαλλάσσει τη χώρα από το σημαντικό βάρος χρέους».