Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του Τζον Μπάιντεν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια. Στη συνέχεια θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να συναντηθεί με τον Λουκά Παπαδήμο.  Εν συνεχεία θα θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τονπρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου και με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.   Ο Τζο Μπάιντεν κατά την πτήση του προς την Αθήνα, όπου έφτασε το απόγευμα της Κυριακής, υπογράμμισε την ανάγκη οι ηγέτες της Ευρωζώνης να λάβουν τις κρίσιμες αποφάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης. 
Τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ υποδέχθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος» ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος.  

Κατά την επίσκεψή του, ο Τζο Μπάιντεν αναμένεται να εκφράσει τη στήριξη των ΗΠΑ στην προσπάθεια που καταβάλλει η Ελλάδα για να βγει από την κρίση ενώ αναμένεται να συζητηθεί και το Κυπριακό.

Στην ατζέντα των ελληνοαμερικανικών συνομιλιών εκτάκτως προστέθηκε και θα συζητηθεί το Σκοπιανό, καθώς σήμερα αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για την προσφυγή των Σκοπίων εναντίον της Ελλάδας για παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας. 

Στη διάρκεια της πτήσης του από την Κωνσταντινούπολη, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της κατάστασης και τις συνέπειες που θα είχε το ενδεχόμενο να μην δράσουν αποτελεσματικά για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ευρωζώνη και ανέφερε πως είναι πεποίθησή του ότι η Ευρώπη θα ξεπεράσει την κρίση.
 
«Νομίζω ότι όσο πιο ξεκάθαρο γίνεται ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση και πως ο χρόνος τελειώνει, όχι μόνο για την Ευρώπη, αλλά και για τις ΗΠΑ και για τον κόσμο... τόσο πιο πιθανό είναι να ληφθούν οι δύσκολες αποφάσεις» σημείωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.