Οι δηλώσεις Χρυσοχοΐδη- η αλήθεια να λέγεται, βρήκαν πολλούς στο ΠΑΣΟΚ να τις υιοθετούν. Σιωπηρά όμως. Αντιθέτως βρήκαν άλλους τόσους να τις αποδοκιμάζουν και αρκετοί από αυτούς το έκαναν δημοσίως. Ο Χρυσοχοΐδης είπε αυτό που πολλοί πιστεύουν αλλά δεν το λένε. Απέδωσε ευθύνες στον Γιώργο για την οικονομική και πολιτική κατάσταση των δύο τελευταίων χρόνων και ζήτησε να απομακρυνθεί από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και να κάνει κάτι άλλο- πρεσβευτής της Ελλάδας στο εξωτερικό, πρότεινε και πολλοί στην Ιπποκράτους κινδύνευσαν με έμφραγμα.

Η διπλή απάντηση Καρχιμάκη, στη Βουλή και το περιστύλιο, δεν πρέπει να εκληφθεί σαν απάντηση ενός στελέχους που υποστηρίζει τον Γιώργο. Η ομιλία του από τα βήμα της Βουλής, ΟΚ, ήταν αποκλειστικά δική του πρωτοβουλία. Αυτό πιστεύει, αυτό είπε. Η δήλωση όμως που ακολούθησε, με τις αιχμές περί αλαζονείας, αχαριστίας και προπέτειας, δεν αποκλείεται να ήταν σε γνώση του προεδρικού γραφείου. 

Το γεγονός ότι στην αντιπαράθεση ενεπλάκη και ο Χρήστος Πρωτόπαπας, κατηγορώντας για αναποτελεσματικότητα τον Χρυσοχοΐδη, κάνει την κατάσταση πιο περίπλοκη. Ως γνωστόν, ο Πρωτόπαπας είναι πολιτικός φίλος της Άννας Διαμαντοπούλου, η οποία μετέχει στην «πράσινη τρόικα». Θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί ότι λειτούργησε προς όφελος του Λοβέρδου, ο οποίος έχει το προβάδισμα στην «τρόικα», αλλά οι πληροφορίες λένε ότι η Άννα, αυτό (περί προβαδίσματος) δεν το έχει καταστήσει σαφές στον Ανδρέα.  

Αυτή τη στιγμή, ο μόνος που έχει δηλώσει ότι θα διεκδικήσει την (μετά ΓΑΠ) προεδρία, είναι ο Χρυσοχοΐδης. Ο Βενιζέλος και ο Λοβέρδος δεν το έχουν δηλώσει αλλά θα το κάνουν.  Μέχρι στιγμής, ουδείς είχε αμφισβητήσει ευθέως τον ΓΑΠ. Δεν το έκαναν ούτε οι έξι (βενιζελικού κλίματος) βουλευτές που ζήτησαν να δρομολογηθούν αλλαγές. 

Όλοι μέχρι χθες κρατούσαν τους τύπους. Και μαζί με αυτούς την επίπλαστη ενότητα του κυβερνώντος κόμματος. Από χθες όμως έγινε σαφές ότι το τσεκούρι του πολέμου ξεθάφτηκε. Και στις συγκρούσεις των «φυλών» του ΠΑΣΟΚ που θα ακολουθήσουν θα υπάρξουν δάκρυα, πόνος και αίμα…


ΑΣΚ


Σχετικά Θέματα: