Αιχμές κατά του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη άφησε σήμερα και ο Σωκράτης Ξυνίδης, ενώ 12 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μεταξύ των οποίων ο Χάρης Καστανίδης κάνουν παρέμβαση με κοινό τους άρθρο για το «παρόν και το μέλλον της κεντροαριστεράς». Ο κ. Ξυνίδης διερωτάται δεικτικά «αλήθεια πόσο εκσυγχρονιστής ή μεταρρυθμιστής είσαι όταν αρνείσαι να πωλείται το βρεφικό γάλα πρώτης ηλικίας στα super-markets  και να πουλιούνται μόνο στα φαρμακεία σε πολλαπλάσια τιμή από αυτή της Γερμανίας;». Στη συνέχεια κάνει έκκληση στους συντρόφους του να αφήσουν να διεκπεραιωθούν οι «ούτως ή άλλως επαχθείς υποχρεώσεις» στην κυβέρνηση Παπαδήμου «μήπως και σωθεί η χώρα» και όταν αυτή η προσπάθεια στεφτεί από επιτυχία, προτείνει να πάνε όλοι στα σπίτια τους (!) «αφήνοντας τους νεώτερους να αντιμετωπίσουν τη ζοφερή πραγματικότητα που τους κληροδοτούμε». 

Την σκυτάλη όμως πήραν σήμερα 12 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων ο πρών υπουργός Χάρης Καστανίδης, οι οποίοι με άρθρο- παρέμβασή τους αναφέρονται στο «Παρόν και το μέλλον της Κεντροαριστεράς». Οι βουλευτές που υπογράφουν το εν λόγω κείμενο κάνουν λόγο για ανατροπή του Γιώργου Παπανδρέου εκ των έσω, λίγες ώρες μετά την παρέμβαση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που υποστήριξε ανοικτά πως ο κ. Παπανδρέου δεν πρέπει να ηγείται του ΠΑΣΟΚ στις προσεχείς εκλογές.

«Ας προσέξουμε όλοι να μην μετατρέψουμε το ΠΑΣΟΚ, με τη συνήθεια της βιαστικής φιλοδοξίας, σε ένα ρημαγμένο τοπίο εκκαθάρισης προσωπικών στόχων. Η εξουσία, η ηγεσία, οι θέσεις ευθύνης εύκολα κατακρημνίζονται, όταν είναι αδειανές από την αγωνία και τις ιδέες για το μέλλον των ανθρώπων και των κοινωνιών}, αναφέρουν χαρακτηριστικά οι βουλευτές και προσθέτουν: 

«Θέλουμε να αλλάξουμε την πολιτική και την Κεντροαριστερά, να δώσουμε πνοή στην κοινή επιθυμία για κάτι καλύτερο. Θα είμαστε παρόντες».

Το άρθρο υπογράφουν οι βουλευτές:  Γιουματζίδης Βασίλης, βουλευτής Πέλλας, Δημητρουλόπουλος Τάκης, βουλευτής Ηλείας, Θεοδωρίδης Ηλίας, βουλευτής Πέλλας, Θεοχάρη Μαρία, βουλευτής Καρδίτσας, Κασσάρας Γιώργος, βουλευτής Δωδεκανήσου, Καστανίδης Χάρης, βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης, Κυριακοπούλου Μαρία, βουλευτής Αχαΐας, Μιχελογιαννάκης Γιάννης, βουλευτής Ηρακλείου, Μίχος Λάμπρος, βουλευτής Β' Αθηνών, Παραστατίδης Θεόδωρος, βουλευτής Κιλκίς, Τεκτονίδου Κυριακή, βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης και Τριανταφυλλόπουλος Ανδρέας, βουλευτής Αχαΐας. 


Η επιστολή Ξυνίδη:

Αγαπητοί μου σύντροφοι

Επειδή δεν μπορώ να προσεγγίσω την συνταγή του ΠΑΣΟΚ PLUS με διπλάσιο αμονιαζόλ. Δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να δηλώνεις παρών όταν καλού κακού είσαι απών ή απών ενώ έχεις και το νου σου να είσαι παρών. Δεν μπορώ να αντιληφθώ τη διαφορά «μεταρρυθμιστών» και «αντιμεταρρυθμιστών», όπως δεν είχα καταλάβει την διαφορά μεταξύ «εκσυγχρονιστών» και «αντιεκσυγχρονιστών»  (αλήθεια πόσο εκσυγχρονιστής ή μεταρρυθμιστής είσαι όταν αρνείσαι να πωλείται το βρεφικό γάλα πρώτης ηλικίας στα super-markets  και να πουλιούνται μόνο στα φαρμακεία σε πολλαπλάσια τιμή από αυτή της Γερμανίας;). Επειδή δεν αισθάνομαι ένοχος για την προσπάθεια ζωής που έχουμε κάνει εδώ και δύο χρόνια, σε βάρος της υγείας και της αξιοπρέπειάς μας. ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ να αφήσετε να ασκήσουμε απρόσκοπτα τις ούτως ή άλλως επαχθείς υποχρεώσεις μας στην κυβέρνηση Παπαδήμου, μήπως και σωθεί η χώρα και μαζί με τη χώρα σωθεί στοιχειωδώς η ανθρώπινή μας αξιοπρέπεια. Κι όταν αυτή η προσπάθεια, όπως πιστεύω όλοι ευχόμαστε, στεφθεί στοιχειωδώς από επιτυχία, να πάμε στα σπίτια μας, αφήνοντας τους νεώτερους να αντιμετωπίσουν τη ζοφερή πραγματικότητα που τους κληροδοτούμε.


Διαβάστε εδώ ολόκληρο το κείμενο των 12 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ