Μετά τη συνάντηση του Τζο Μπάιντεν με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, σειρά είχε το γεύμα εργασίας με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.  Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε κατά την είσοδό του στο Μέγαρο Μαξίμου πως «είναι δύσκολη εποχή για την Ελλάδα».

"Στεκόμαστε προετοιμασμένοι να σας βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε", δήλωσε εν συνεχεία ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, ενώ χαρακτήρισε "πολύ δύσκολες" τις απαιτήσεις του προγράμματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της ΕΕ.

Με τη σειρά του ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος επισήμανε πως «είμαι βέβαιος ότι η Ελλάδα μπορεί να προσδοκά στην ισχυρή στήριξη των ΗΠΑ και στο μέλλον».


Μετά το μεσημέρι ο Αμερικανός αντιπρόεδρος συναντήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου και, αργότερα, με τον αρχηγό της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.

Στη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ και οι προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξής τους. Επιπλέον συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Ευρωζώνη και η κατάσταση στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.