Την πάγια θέση του για την ανάγκη μείωσης των φορολογικών συντελεστών επανέλαβε στη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση της ΕΣΕΕ, ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, o οποίος ταυτόχρονα εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Παπανδρέου για τη στάση που κράτησε στο θέμα της φοροδιαφυγής.
«Θα προσπαθήσω να πείσω τους δανειστές ότι πρέπει να μειωθεί η φορολογία», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε:

«Αν δεν εξυγιάνουμε το χώρο του εμπορίου, δεν θα καταφέρουμε να χτυπήσουμε τη φοροδιαφυγή».

«Συνέθλιψαν αυτούς που ήδη πλήρωναν, αλλά δεν άγγιξαν όσους φοροδιαφεύγουν συστηματικά», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, κατηγορωντας την κυβέρνηση Παπανδρέου πως, «αντί να αλλάξουν το φορολογικό σύστημα, αύξησαν τους φορολογικούς συντελεστές». 

«Τώρα, πια» πρόσθεσε, «όσοι μπορούν να φύγουν από την Ελλάδα, φεύγουν. Κι όσοι δεν αντέχουν, κλείνουν. Έτσι, η φορολογική βάση συρρικνώνεται, αντί να διευρύνεται. Κι όσοι δεν μπορούν να φύγουν και δεν αποφασίζουν να κλείσουν, ψάχνουν να βρουν τρόπους να αποφύγουν τα τεράστια φορολογικά βάρη. Κι έτσι η φοροδιαφυγή επεκτείνεται».

Στη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Σαμαράς κατέθεσε πρόταση για τη σύναψη ενός κοινωνικού συμβολαίου με τον επιχειρηματικό κόσμο, συμβόλαιο που θα έχει βασικές κατευθυντήριες γραμμές την εξυγίανση, την ανάπτυξη, την πάταξη των καρτέλ, του παραεμπορίου και της φοροδιαφυγής.
TAGS