«Μπορεί η νέα κυβέρνηση να είναι περιορισμένου χρόνου και σκοπού, ωστόσο δεν πρόκειται για μονοθεματική κυβέρνηση» υποστήριξε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2012. Ο κ. Λοβέρδος, αναφερόμενος στη συναίνεση των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, υπογράμμισε ότι το εγχείρημα είναι πρωτόγνωρο ωστόσο, το γεγονός αυτό δεν μπορεί να σημαίνει αδράνεια, αφού δεν υπάρχει η πολυτέλεια των καθυστερήσεων. «Η συνεννόηση δεν μπορεί να είναι ακυρωτική των δράσεων» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Υγείας εξάλλου, αναφέρθηκε στην ανάγκη να προχωρήσει η χώρα γρήγορα «σε μια παραγωγική, εξωστρεφή και ανταγωνιστική οικονομία. Πρέπει να παλέψουμε για τη Νέα Ελληνική Ανόρθωση. Σήμερα, μεσούσης της κρίσης, διαμορφώνεται σταθερά για τη χώρα ένα νέο στρατηγικό πλαίσιο, το οποίο μπορεί να την οδηγήσει στην Ανόρθωση. Απαιτείται ριζική αλλαγή υποδείγματος στην πολιτική, στην εργασία, στην παραγωγή και στη νοοτροπία.  Το κλειδί της ελληνικής κρίσης, αλλά και το σημείο υπέρβασής της είναι η κάλυψη του παραγωγικού μας κενού».

Παράλληλα, άσκησε κριτική διότι τα τελευταία δύο χρόνια, «τα θέματα της ανάπτυξης δεν προχώρησαν με οριζόντιο τρόπο και έτσι η χώρα βούλιαξε στην ύφεση». «Εδώ, ερώτημα σχετικά για την "ενδιάμεση κυβέρνηση Παπαδήμου" δεν τίθεται. Οι αλλαγές πρέπει να προωθηθούν τώρα και να στρωθεί το χαλί στην επόμενη κυβέρνηση, όποια κι αν είναι αυτή. Έλληνες είμαστε όλοι, για το κοινό καλό παλεύουμε» δήλωσε. «Αν καταφέρουμε ως χώρα και ως υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις, να κινηθούμε χωρίς ταλαντεύσεις στο καθοριστικό επόμενο διάστημα, θα έχουμε θέσει τις βάσεις μιας στρατηγικής σταθεροποίησης της χώρας και ταυτόχρονα θα οδηγηθούμε στην κορυφαία έκφραση της δημοκρατίας, τις εκλογές, πάνω σε σταθερό πολιτικό και οικονομικό έδαφος.

Εξάλλου, ο κ. Λοβέρδος εξαπέλυσε επίθεση στους ευρωσκεπτικιστές λέγοντας ότι «σε περιόδους κρίσης, ο λαϊκισμός και η δημαγωγία αποτελούν προνομιακά πεδία για την καλλιέργεια και την ανάπτυξη ενός λόγου ευρωσκεπτικιστικού και ψευδεπίγραφα πατριωτικού».

Την ίδια στιγμή, ο κ. Λοβέρδος σε εκδήλωση ψηφοφόρων επανέλαβε τη θέση του για αλλαγές στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ κατόπιν πρωτοβουλιών του Γ. Παπανδρέου.