Για «παιχνίδι λαϊκισμού από το ΠΑΣΟΚ» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, μιλώντας στο Newpost.gr, σχετικά με το ζήτημα των τραπεζικών λογαριασμών βουλευτών στην Ελβετία και την πρόταση του Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη για άνοιγμά τους. «Είναι πασίδηλη η αγωνία και εμφανής ο φόβος του κ. Μιχελάκη και της ΝΔ, στην προοπτική να ανοίξουν οι λογαριασμοί των βουλευτών στην Ελβετία» ήταν η άμεση απάντηση του κ. Καρχιμάκη στην τοποθέτηση του εκπροσώπου της ΝΔ, ο οποίος, επίσης μίλησε στο Newpost.gr. Ο κ. Μιχελάκης είπε συγκεκριμένα, απαντώντας στην πρόταση του κ. Καρχιμάκη για έλεγχο των λογαριασμό των πολιτικών στην Ελβετία, ότι «αυτό που προτείνει ο κ. Καρχιμάκης, είναι ένα ημιτελές σχέδιο, αφού δεν συμπεριλαμβάνει και το κεντρικό ζήτημα του πόθεν έσχες των βουλευτών. Εμείς θέλουμε πλήρη διαφάνεια, να ελεγχθούν τα πόθεν έσχες όλων των βουλευτών και από εκεί και πέρα, να γίνει έλεγχος σε όλες τις τράπεζες».

«Για να μην ξεχνάμε ότι κάποιοι έχουν τα χρήματα σε off shore (υπεράκτιες) εταιρείες, δηλαδή, εάν ελέγξουμε τον κ. Τσοχατζόπουλο, μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε πρόσφατα, θα διαπιστωθεί μήπως ότι έχει λογαριασμό στην Ελβετία;» αναρωτήθηκε.

Ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, μιλώντας επίσης στο Newpost.gr, σχετικά με τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, είπε: «Είναι πασίδηλη η αγωνία και εμφανής ο φόβος του κ. Μιχελάκη και της ΝΔ, στην προοπτική να ανοίξουν οι λογαριασμοί των βουλευτών στην Ελβετία. Όποιος δεν έχει κάτι να κρύψει δεν φοβάται. Υπογράφει την εξουσιοδότηση. Δεν αντιδρά. Επιμένω: καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται».


Σχετικό θέμα: Όποιος βουλευτής δεν υπογράφει την εξουσιοδότηση, θα θεωρείται ύποπτος για καταθέσεις στην Ελβετία